26 de infectări cu coronavirus la CFR Cluj. Echipa ar putea intra în carantină

26 de infectări cu coronavirus la CFR Cluj. Echipa ar putea intra în carantină

Numărul cazurilor de coronavirus la CFR Cluj a ajuns la 26. Informația a fost confirmată de Justin Ştefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, pentru Agerpres. La Dinamo au fost confirmate 21 de infectări. Ionuț Stroe, ministrul Sportului, a susținut de mai multe ori că simpla aplicare a Ordinului Ministerului privind desfășurarea Ligii I ar fi fost suficientă ca această competiție să se încheie în deplină siguranță sanitară.Stroe a precizat că nu e vorba de hazard aici, ci de o evidentă ignorare a regulilor. El a cerut organizatorilor Ligii I și cluburilor să ia măsuri.

26 de cazuri de coronavirus la CFR Cluj

„Testele efectuate joi de membrii echipei CFR Cluj au adus noi cazuri pozitive. În momentul de faţă, în total, există 26 de cazuri de COVID-19 la CFR, 16 jucători şi 10 membri ai staff-ului tehnic”, a declarat Ștefan.

Inclusiv antrenorul principal Dan Petrescu este infectat. Echipa ar putea intra în carantină.

La Dinamo au fost confirmate 21 de infectări. Sunt cazuri de COVID-19 și la FC Botoşani și Universitatea Craiova.

Direcţiile de Sănătate Publică a deschis mai multe anchete epidemiologice și mai multe meciuri sunt acum sub semnul întrebării.PartidaCFR Cluj – FC Botoșani, programată pentru acest weekend, a fost amânată.

În Liga a II-a au fost depistate cazuri pozitive la Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti şi FC Argeş.

Patru arbitri sunt și ei infectați, aceștia fiind opriți de la delegări de către Federaţia Română de Fotbal.

Ministrul Sportului, despre situația infectărilor cu COVID-19 la Dinamo și CFR Cluj: este o evidentă nesocotire sau ignorare a unor norme

Ionuț Stroe, ministrul Sportului, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că înghețarea sezonului competițional depide doar de organizatori și le-a cerut acestora să nu forțeze organizarea meciurilor într-un interval scurt doar pentru a duce la final campionatul.

„Înghețarea sezonului sau adoptarea unei decizii de terminarea a acestei competiții înainte de termen e de competența organizatorilor, adică Liga Profesionistă de Fotbal și FRF sunt în măsură să decidă. (…) Să nu forțeze organizarea unor meciuri cu risc mare de infectare doar pentru a termina această competiție. Regulile există, dacă le respectă sunt suficiente pentru a termina cu bine competiția. Unii au înțeles greșit că relaxarea unor reguli înseamnă eliminarea lor completă”, a declarat Ionuț Stroe.

El a precizat că există un Ordin al Ministerului Sportului ce include măsurile pentru desfășurarea competiției în deplină siguranță sanitară, iar acesta ar trebui respectat de cluburile de fotbal.

Despre situația de la CFR Cluj și Dinamo, ministrul a afirmat: „Nu putem invoca hazardul în cazul celor două echipe. Din punctul meu de vedere, este o evidentă nesocotire sau ignorare a unor norme, care ar fi putut să îți protejeze sănătatea ta și a sportivilor pe care îi gestionezi”.