580.000 de autovehicule Tesla sunt cercetate din cauza jocurilor video ce pot fi jucate în timp ce mașina e în mișcare

580.000 de autovehicule Tesla sunt cercetate din cauza jocurilor video ce pot fi jucate în timp ce mașina e în mișcare
Foto: Charlie Deets, Unsplash

Autoritățile Statelor Unite au declarat că au început o investigație asupra a peste 580.000 de autovehicule electrice Tesla, din cauza deciziei producătorului auto de a oferi jocuri video pe ecranul tactil al tabletei din interiorul autovehiculului, arată pbs.org

Passager Play, o problemă de siguranță rutieră

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi a declarat că evaluarea are în vedere modelele dezvoltate Tesla Model 3, S, X şi Y din perioada 2017-2022.

ANSTA a subliniat că funcția de „Passager Play” ar putea „distrage atenţia şoferului şi creşte riscul de accident, iar această funcţie este disponibilă din decembrie 2020 pe vehiculele echipate cu sistemul Tesla ”Passenger Play”.

În trecut, această funcție putea fi activă doar atunci când vehiculul era parcat, dar în urma unui update, această funcție putea fi activată chiar și în timpul în care autovehiculul este în mișcare. Tesla este deja cunoscută pentru șoferii care se mută pe bancheta din spate și își lasă autovehiculul să conducă singur prin intermediul softului de conducere autonomă. 

ANSTA s-a angajat „să asigure cele mai înalte standarde de siguranţă pe drumurile naţionale”. Chiar și așa, documentele disponibile publicului nu enumeră niciun accident sau răni cauzate de această problemă.

Mercedes-Benz, probleme asemănătoare

La începutul lunii decembrie, Mercedes-Benz a emis o rechemare pentru o problemă similară cauzată de o eroare de configurare a computerului, ridicând întrebări cu privire la faptul dacă Tesla avea voie să facă ceva ce alți producători auto nu au. Majoritatea producătorilor de automobile dezactivează ecranele tactile din față în timp ce vehiculele sunt în mișcare.

În cazul Mercedes, șoferii puteau naviga pe internet sau uita la televizor în timp ce mașinile se mișcau. Producătorul auto a spus că intenționează să dezactiveze funcțiile în timp ce mașinile sunt în mișcare. Problema a fost corectată prin actualizarea unui server Mercedes.