Tesla își retrage conducerea autonomă de pe autovehiculele sale din cauza problemelor software

Tesla își retrage conducerea autonomă de pe autovehiculele sale din cauza problemelor software
Tesla Model Y

Tesla și-a retras cea mai recentă actualizare a softwareului de conducere autonomă, după ce șoferii au raportat probleme grave. Unii șoferi s-au plâns de sunetul alertelor de siguranță, ce au ca scop atenționarea soferului în fața pericolului iminent, chiar dacă șoseaua este liberă.

Cea mai recentă versiune a fost retrasă duminică, la mai puțin o zi de la lansarea ei oficială.

În aceeași zi, Elon Musk a anunțat că lansarea va fi amânată, din cauza problemelor raportate.

Anunțul Tesla vine imediat după ce Elon Musk a anunțat că a crescut prețurile pentru patru dintre cele mai populare mașini electrice.

„Nu există o conducere autonomă completă”

Thatcham Research, compania ce efectuează teste de siguranță pentru autovehiculele auto din Marea Britanie, a transmis că există îngrijorări mari cu privire la modul în care prototipul dezvoltat de compania lui Musk funcționează.

„Nu există o conducere autonomă completă”, a transmis Matthew Avery, director de cercetare la Thatcham. „Acesta este foarte mult un termen de marketing. Aceste vehicule sunt în continuare asistate la conducere… mașina doar te ajută”.

Ultima oră
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE
22:56 - Măsuri urgente în SUA. Joe Biden închide din nou granițele, după descoperirea variantei Omicron de SARS-COV-2