Audi a obținut prima mostră de e-diesel, din apă, dioxid de carbon și electricitate

Audi a obținut prima mostră de e-diesel, din apă, dioxid de carbon și electricitate

Audi anunță că a obținut prima mostră de combustim eco sintetic. Ca o demonstrație live, ministrul educației și cercetării a alimentat mașina de serviciu, un Audi A8 3.0 TDI, cu cinci litri de e-diesel.

 „Dieselul sintetic, obţinut folosindu-se dioxid de carbon, este un real succes în procesul de cercetare a sustenabilităţii” a declarat aceasta, menţionând şi că „dacă putem să exploatăm dioxidul de carbon la scară largă, ca materie primă, vom realiza o contribuţie crucială la protejarea mediului şi la folosirea eficientă a resurselor, şi vom pune piatra de temelie în «economia verde»”

În mare, este folosit principiul electrolizei. Cu ajutorul unei metode dezvoltate de Climeworks, se extrage dioxidul de carbon din aer. În acelaşi timp, în altă parte a centrului, un aparat electorlitic (care foloseşte electricitate „verde”) împarte apa în hidrogen şi oxigen, scrie Promotor.

 Hidrogenul reacţionează, apoi, cu dioxidul de carbon „în urma a două procese chimice desfăşurate la o temperatură de 220 de grade Celsius şi la o presiune de 25 de bari, rezultând un lichid energetic, format din hidrocarburi, denumit Blue Crude.”

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:51 - Este alertă de tsunami în Italia, după cutremurele devastatoare din Turcia / În regiunile sudice traficul feroviar a fost oprit
22:39 - Tanczos Barna: Nu a existat nicio discuție concretă despre scoaterea UDMR din coaliția de guvernare. Sunt convins că ne vom păstra formula de 3+1 și după rocada din mai
22:29 - Primarul unei comune din Bacău s-a ocupat singur de deszăpezirea drumurilor
22:14 - O femeie trăia cu 800 de șobolani în apartament / Autoritățile au intervenit, după ce vecinii au reclamat mirosul insuportabil
22:11 - Florin Cîțu: Nu știe nimeni care este impactul bugetar al proiectului de lege aprobat de Guvern pentru pensiile de serviciu. Pierdem zeci de miliarde de euro dacă nu facem acest jalon din PNRR (VIDEO)
22:10 - Mesajul Regelui Charles pentru Turcia: „Gândurile şi rugăciunile noastre speciale se îndreaptă către toţi cei care au fost afectaţi de acest dezastru”
21:50 - Ahmet Eyüp Türkaslan, portarul antrenat de Marius Șumudică sezonul trecut, a fost găsit mort sub dărâmăturile din Turcia: „Oh, dragul meu frate!”
21:38 - George Simion, despre o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024: „Mai demult excludeam, acum nu exclud în totalitate”
21:32 - Se menține riscul maxim de producere a avalanșelor în Munții Făgăraș. Până când este valabil avertismentul și care sunt zonele vizate
21:20 - Un bărbat din Satu Mare s-a sinucis! Și-ar fi pus ștreangul la gât în timp ce vorbea la telefon cu cumnata sa