Autoritățile fac bani din piatră seacă: Românii ar putea plăti diferența timbrului de mediu în contextul scandalului Volkswagen

Autoritățile fac bani din piatră seacă: Românii ar putea plăti diferența timbrului de mediu în contextul scandalului Volkswagen
Foto: ziuanews.ro

Românii ar putea plăti diferența în contul taxei de poluare pentru noxele emise de autoturismele Volkswagen.

„Vor fi probabil puși să plătească diferența de taxă oamenii care au cumpărat această mașină fiind convinși că nu are emisii prea ridicate. Autoritățile românești cu siguranță vor cere banii aceștia de la populație. Populația ar trebui să fie supărată pe tema asta pentru că, în realitate, dacă această taxă trebuie s-o plătească cineva atunci trebuie să fie Volkswagen. Volkswagen va spune că nu trebuie să plătească această taxă pentru că și Comisia Europeană a considerat-o ca fiind ilegală”, este de părere avocatul Gheorghe Piperea.

La rândul său, avocatul Marius Coltuc a menționat că statul român poate solicita Registrului Auto Român să cheme consumatorii să mai facă o dată testul de emisii, potrivit B1 TV.

„Pentru cei care au plătit timbrul de mediu sau taxa de poluare, statul român, prin RAR, poate determina în momentul în care există suspiciuni să mai treacă o dată să facă testul de emisii poluante. În momentul în care se face din nou testul de emisii poluante atunci se emite o nouă decizie de calcul. Dacă vor exista diferențe, atunci ANAF poate executa silit suma înscrisă în decizia de calcul sau să rămână cu mașina neînmatriculată. Raporturile sunt între autoritatea publică și cel care a înmatriculat-o”, a explicat Coltuc.

Comisia Europeană a solicitat, joi, celor 28 de state comunitare să demareze propriile investigații cu privire la autoturismele Diesele produse de Volkswagen.