Avantaj pentru șoferi! RAR implementează un serviciu fără taxă

Avantaj pentru șoferi! RAR implementează un serviciu fără taxă
Foto: Facebook

Registrul Auto Român implementează serviciul „Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) prin curier”, începând de luni, 18 iulie. Persoanele ce vor solicita eliberarea Cărții de Identitate a Vehiculului vor putea beneficia de expedierea acesteia la o anumită adresă, prin intermediul unui serviciu de curierat.

„Mai exact, când veniți cu autovehiculul la RAR, după identificare și verificare, puteți pleca fără să mai așteptați eliberarea actului (CIV).

Îl veți primi prin curier, dacă solicitați acest lucru, în maximum 3 zile lucrătoare, termen care poate fi prelungit doar în situația excepțională în care emiterea CIV este condiționată de răspunsul altor entități externe.

RAR nu taxează acest serviciu. Veți plăti doar taxa de curierat la primirea documentelor”, a spus Alina Niță, Director General RAR.

Primirea CIV prin curier trebuie menționată în cerere

Clienții vor putea menționa pe cererea de activitate, pe care o completează la sediul RAR,  că doresc primirea CIV prin curier. Ulterior, vor scana cu un telefon mobil un cod QR care permite accesarea directă a linkului pentru înregistrarea solicitării.

„Aceste facilități vor fi disponibile la intrarea în fiecare reprezentanță RAR din țară.

De asemenea, rămâne în vigoare și opțiunea de ridicare personală a Cărții de Identitate a Vehiculului, direct de la ghișeul reprezentanței teritoriale unde a fost efectuată activitatea.

Acest nou serviciu a fost conceput în special în beneficiul clienților care nu au domiciliul în orașele reședință de județ, unde sunt situate de regulă reprezentanțele RAR, și care astfel au de parcurs distanțe mai mari pentru revenire.

De asemenea, prin acest demers se decongestionează și zona de așteptare pentru clienți”, se mai arată în comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe