BMW lansează cel mai luxos model din Seria 7. În Europa, acesta va fi lansat doar în varianta electrică – BMW i7

BMW lansează cel mai luxos model din Seria 7. În Europa, acesta va fi lansat doar în varianta electrică - BMW i7
BMW lansează cel mai luxos model din Seria 7. Sursa: BMW GROUP

Cel mai luxos model al BMW din Seria 7 a fost lansat. Sedanul electric i7 este dotat cu două motoare electrice și o autonomie de peste 600 de km. Ecranele clasice din spatele ecranelor au fost schimbate cu Theatre Screen, un ecran panoramic cu o rezoluție 8k și diagonală de 31 de inch.

Nici designul mașinii nu este mai prejos, căci „reinterpretează” elemente clasice ale mărcii într-o manieră opulentă. În ceea ce privește partea frontală, farurile „Iconic Glow” din cristal cu elemente din cristale Zwaroswksi, includ lumini LED adaptive, fază lungă cu funcție matrix și asistent de fază lungă cu Selective Beam antiorbire, potrivit bmwgroup.com.

Specificații ale celui mai luxos model BMW

Pentru culoarea caroseriei noului BMW Seria 7 pot fi comandate o nuanţă non-metalizată şi nouă nuanţe metalizate. Patru culori BMW Individual, cu finisaje speciale BMW Individual urmează să completeze gama într-o etapă ulterioară. O premieră la spectrul de culori disponibile din fabrică pentru toate variantele de model este un finisaj BMW Individual în două tonuri.

Cockpitul noului BMW Seria 7 are un număr semnificativ mai mic de butoane, comutatoare şi comenzi decât predecesorul său. Cheia o reprezintă angajamentul faţă de digitalizare întruchipat de ecranul central curbat BMW.

BMW Theatre Screen – care se extinde din plafon şi înlocuieşte ecranele clasice din spătarele scaunelor – cu Amazon Fire TV încorporat reprezintă o ofertă unică de divertisment pentru pasagerii de pe locurile din spate.

Pasagerii pot viziona filme şi videoclipuri, se pot juca (chiar şi la o consolă modernă de jocuri precum Sony Playstation sau Microsoft Xbox  cu conectare HDMI), pot asculta muzică şi pot face streaming de conţinut video. Pentru aceasta din urmă, Amazon Fire TV combină producţiile originale populare, transmisiunile live de sport şi ştiri într-o experienţă de divertisment bogată şi variată.

BMW i7 pentru Europa

În Europa, noul BMW Seria 7 va fi lansat exclusiv sub forma variantei electrice BMW i7 xDrive60. i7 xDrive60 este alimentat de două motoare electrice care dezvoltă împreună o putere de 400 kW/544 CP şi se mândreşte cu o serie de inovaţii care îi măresc autonomia la 590-625 de kilometri în ciclul WLTP. În SUA, China şi alte regiuni de vânzări selectate, două modele cu motor pe benzină şi tehnologie mild-hybrid 48V vor fi oferite, de asemenea, de la lansarea pe piaţă.

Aici, vârful de gamă va fi BMW 760i xDrive, cu noul său motor V8 de 400 kW/544 CP. Un motor diesel, cu şase cilindri în linie, care dezvoltă 220 kW/300 CP la BMW 740d xDrive va fi adăugat portofoliului de sisteme de propulsie din Europa în primăvara anului 2023.

Se aşteaptă ca variante plug-in hybrid ale noului BMW Seria 7 să se alăture portofoliului pe un număr mare de pieţe la începutul anului 2023.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:45 - Volodimir Zelenski: 22 de milioane de tone de cereale sunt blocate în Ucraina din cauza Rusiei. În iulie, când multe țări își vor epuiza stocurile, va veni cu adevărat catastrofa
20:45 - Bulgaria a adoptat planul național pentru aderarea la zona euro în 2024
20:30 - Moscova acuză Occidentul că duce un „război total” împotriva Rusiei
20:09 - Ministerul Educației propune ca, din toamnă, școlile să poată folosi catalogul online, dar acesta trebuie tipărit obligatoriu și arhivat
19:54 - SUA anunță noi sancțiuni financiare după ultimele lansări de rachete nord-coreene
19:34 - SUA va intensifica ajutorul militar oferit Ucrainei. Undă verde pentru sistemele de rachete cu rază lungă de acțiune, un moment de cotitură, potrivit experților
19:30 - Bogdan Aurescu a vorbit cu omologul turc despre aderarea Suediei și Finlandei la NATO. Ministrul român „a salutat dialogul Turciei cu cele două state, în vederea depășirii blocajelor”
19:10 - Ministrul rus de Finanțe a anunțat că Rusia are nevoie de resurse financiare uriașe pentru „operațiunea militară” din Ucraina
19:04 - Parchetul General, după ce prevederile referitoare la prescripţia răspunderii penale au fost declarate neconstituţionale: Va avea unul dintre cele mai grave efecte, afectând cvasitotalitatea infracţiunilor
18:36 - Bogdan Aurescu, discuții cu omologul polonez despre consolidarea NATO, aderarea Finlandei și Suediei la alianță și despre sprijinul pentru Ucraina