BWN plănuiește să dezvolte un sedan care va concura cu modelele Audi și Mercedes-Benz

BWN plănuiește să dezvolte un sedan care va concura cu modelele Audi și Mercedes-Benz
Foto: Hemotorreport.com.au

Grupul german BMW are în plan dezvoltarea unui mic sedan cu tracțiune pe puntea față. Modelul are drept scop contracararea expansiunii concurenților de la Audi și Mercedes-Benz în această zonă a pieței.

Intrarea pe piață a variantei sedan a modelului A3 produs de Audi a urcat vânzările acestui model până la 94.652 de unități în primele șapte luni ale anului. Sunt contabilizate aici toate declinările gamei A3 care anul trecut aducea mărcii germane, în aceeași perioadă, doar 80.711 clienți europeni. De asemenea, Mercedes-Benz pare să fi dat lovitura cu noul CLA. Nu mai puțin de 15.538 astfel de vehicule au ajuns deja la clienții europeni . Bineânțeles că aceste valori nu au putut lăsa fără replică gigantul bavarez BMW.

Conform unor surse din cadrul companiei, citate de ANE, BMW pregătește lansarea unui model sedan care să se încadreze sub actuala Serie 3. Unii consideră că viitorul model nu va fi decât un Seria 1 cu o caroserie modificată, alții că este vorba despre intrarea în scenă a Seriei 2. Cert este că modelul va avea tracțiune față. Jurnaliștii ANE susțin că modelul cu patru uși are, în cadrul BMW, numele de cod NES (New Entry-level Sedan) și este doar primul vehicul dintr-o întreagă gamă de noi vehicule cu tracțiune 4X2 care vor avea și opțiunea xDrive.

Programat pentru lansare în 2017, noul vehicul va fi produs, se pare, atât la o uzină din Germania, cât și la alte două din China și Brazilia.

 

Tags:
Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)