Ce pregătește noul Volkswagen Amarok 2022: inteligență artificială și design modern

Ce pregătește noul Volkswagen Amarok 2022: inteligență artificială și design modern
Volkswagen Amarok

Volkswagen a promis că noul pick-up Amarok care urmează să fie lansat anul viitor va avea „ADN-ul Volkswagen clar”, în ciuda faptului că a fost dezvoltat în comun cu Ford, autocar.co.uk

Volkswagen, parteneriat cu Ford

Mașina este dezvoltată împreună cu noul pick-up Ford Ranger recent dezvăluit și va fi construită alături de acesta la o fabrică Ford din Silverton, Africa de Sud. Cele două firme au convenit asupra unei „alianțe globale” cuprinzătoare în 2019, care va include producția de vehicule comerciale și de mașini electrice. Următoarea generație Amarok va fi primul model lansat ca urmare a inițiativei și este descris de Volkswagen drept „un pas strategic major”.

Volkswagen a dezvăluit acum alte două imagini concept ale noului Amarok, făcând aluzie atât la designul exterior, cât și la interior. Firma promite că mașina va avea un „aspect complet nou” și va oferi, de asemenea, opțiuni de echipare mai extinse decât predecesorul său – inclusiv noi funcții de asistență pentru șofer și opțiuni de conectivitate.

Albert-Johann Kirzinger, șeful de design Volkswagen Commercial Vehicles, a declarat că un nou front și caracteristicile „X-design” vor „distinge clar noul Amarok și vor sublinia pretenția sa de a fi lider. Am dat puterii și puterii noului Amarok o expresie clară – cu un ADN Volkswagen clar, în interior și în exterior.”

Amarok va fi lansat la sfârșitul anului 2022

Noul Amarok va fi dezvăluit la începutul anului viitor, înainte de a fi pus în vânzare pe piețe selectate. Acesta urmează să fie lansat în Europa la sfârșitul anului 2022.

Cea mai recentă schiță a noului Amarok a fost prezentată în cadrul conferinței anuale a Volkswagen Vehicule Comerciale. Dezvăluie că mașina este setat să obțină o grilă mai îndrăzneață, cu aspect mai agresiv, similar cu cea văzută pe ultimul Touareg, în timp ce pasajele roților cutituite amintesc de SUV-ul american Atlas.

Vehiculul se va baza pe platforma folosită pentru pick-up-ul Ranger, iar costul redus al acestui lucru va fi esențial pentru a se asigura că grupul Volkswagen Vehicule Comerciale poate realiza economiile de scară necesare. Ford a investit aproape 800 de milioane de lire sterline în pregătirea fabricii din Silverton pentru a construi ambele modele la o rată de 200.000 de unități pe an.

Ultima oră
00:11 - A fost deschis un dosar penal după ce George Simion și un grup de membri și simpatizanți ai AUR au pătruns în sediul Primăriei Timișoara și au scandat împotriva lui Dominic Fritz (VIDEO)
23:53 - Incendii de vegetaţie uscată, în Buzău, pe circa 40 ha. Focul se extinde rapid din cauza vântului
23:52 - Alexandru Rafila: În acest moment nu mai văd urgența certificatului verde. Sper că valul 5 se va încheia în România peste câteva săptămâni
23:38 - Raed Arafat: Mai multe secții ATI au întreprins măsuri pentru creșterea nivelului de prevenire a incendiului. Aproape toate au senzori pentru oxigen. ISU va controla în continuare toate instalațiile (VIDEO)
23:12 - Raed Arafat: La noi nu se discută de a patra doză / Nu ne vom vaccina din 4 în 4 luni, dar acum sunt măsuri temporare până ce COVID-19 se va transforma într-o boală ca gripa sezonieră (VIDEO)
22:58 - Hackerii care au atacat site-urile guvernamentale ale Ucrainei au acționat din interior, anunță un diplomat ucrainean
22:40 - Raed Arafat: A lăsa la liber să se infecteze oamenii ar putea duce inclusiv la blocarea unor activități esențiale. Nu știm efectul Omicron asupra persoanelor vulnerabile / Vaccinarea nu a fost un eșec total (VIDEO)
22:15 - Raed Arafat: Impactul pe sistemul sanitar nu se compară cu perioadele din valul trecut în care incidența era asemănătoare, dar începe să crească / În situațiile de criză, ultimul lucru recomandat e descentralizarea deciziei (VIDEO)
21:53 - Erdogan reproşează UE că a ignorat eforturile Turciei de îmbunătăţire a relaţiilor
21:50 - Dragoș Suciu, despre cazul lui Novak Djokovic: Miza sportivă e uriașă / Nu a spus niciodată că e anti-vaccin / E primul scandal de acest gen, însă nu cred că va fi ultimul. Poate avea probleme și la turneele din alte țări (VIDEO)