Compania Hertz transmite că Tesla a început deja să livreze mașinile promise, chiar dacă Elon Musk spune că niciun acord nu a fost semnat

Compania Hertz transmite că Tesla a început deja să livreze mașinile promise, chiar dacă Elon Musk spune că niciun acord nu a fost semnat
Mașină Tesla / Foto: Hepta

Hertz spune că Tesla a început deja să livreze mașini în flota sa de închiriere, chiar dacă CEO-ul Tesla, Elon Musk, a scris luni seară pe Twitter că producătorul auto nu a semnat încă un contract cu compania, transmite CNBC.

Musk a spus pe Twitter că ar dori să „sublinieze că încă nu a fost semnat niciun contract”. El a mai spus că „acordul Hertz nu are niciun efect” asupra economiei producătorului de automobile, deoarece „va vinde mașini Hertz doar pentru același preț ca și consumatorilor”.

100.000 de autovehicule Tesla, până la finalul anului 2022

„Așa cum am anunțat săptămâna trecută, Hertz a făcut o comandă inițială de 100.000 de vehicule electrice Tesla și investește în o nouă infrastructură de încărcare a vehiculelor electrice în cadrul operațiunilor globale ale companiei. Livrările Teslas au început deja. Observăm o cerere foarte puternică inițială pentru Tesla în flota noastră de închiriere, ceea ce reflectă cererea pieței pentru vehicule Tesla.”, a transmis Lauren Luster, directorul de comunicații la Hertz.

Acțiunile Hertz în timpul tranzacționării, marți dimineața, au atins un nou maxim în 52 de săptămâni, de 46 USD pe acțiune, în creștere cu 35%. Acțiunile Tesla au scăzut ușor la mai puțin de 1.175 de dolari pe acțiune.

În mod tradițional, investitorii au privit încruntați producătorii de automobile atunci când vând cantități mari de vehicule flotelor de închiriere zilnică. Asta pentru că mașinile și camioanele vândute companiilor de închiriere sunt, de obicei, vândute cu reducere, astfel de oferte fiind folosite pentru a reduce stocurile și pentru a crește livrările totale de vehicule.

Acțiunile Tesla au crescut cu aproximativ 33%.

Musk, care deține aproximativ 20% din Tesla, și-a văzut valoarea netă crescând odată cu prețul acțiunilor producătorului de vehicule electrice. Acum este cel mai bogat om din lume.

Au beneficiat și alți acționari din interiorul și din afara companiei, inclusiv investitori de lungă durată precum Ron Baron , angajații Tesla care au câștigat și au dobândit opțiuni de-a lungul timpului și colegii membri ai consiliului de administrație ai lui Musk .

Ultima oră
08:23 - Au început repetițiile de 1 Decembrie. Principalele artere rutiere din centrul Bucureștiului, închise
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale