Compania McLaren, scoasă la vânzare. Giganții din domeniul auto, interesați de tranzacție

Compania McLaren, scoasă la vânzare. Giganții din domeniul auto, interesați de tranzacție
McLaren (Unsplash.com)

Vânzarea companiei McLaren ar putea fi tranzacția anului 2022 în domeniul auto. Audi și BMW ar fi intrat deja pe fir, potrivit Automobilwoche.

BMW ar urma să aibă discuții cu fondul suveran din Bahrain Mumtalakat, care deține principalul pachet de acțiuni de la McLaren.

De asemenea, Audi ar fi înaintat deja o ofertă concretă celor de la McLaren, potrivit presei germane.

Probleme financiare la McLaren

Celebra companie britanică ar urma să fie vândută de șefii din Orient din cauza problemelor financiare. Mai mult, tranziția la propulsia electrică reprezintă o mare provocare pentru patronatul McLaren, care nu ar mai fi dispus la noi investiții masive. Luna trecută, CEO-ul Mike Flewitt a demisionat din funcție, după 8 ani. În această perioadă, compania a primit de la acționari aproximativ 1 miliard de dolari.

McLaren a mai fost implicată în negocieri de achiziție cu chinezii de la Geely, care a cumpărat Lotus, compania care deține marca Volvo.

Cei de la McLaren sunt cunoscuți pentru mașinile sport, de oraș, dar și pentru activitatea în cursele profesioniste. Echipa britanică este una dintre cele mai de succes din circuitul de Formula 1. Prima cursă a avut-o în 1966, la Grand Prix-ul de la Monaco. De-a lungul timpului, echipa McLaren a cucerit 8 titluri în Formula 1, cel mai recent în 1998. De asemenea, 12 titluri de campion la categoria piloților au fost cucerite, ultimul în anul 2008. Anul trecut, McLaren a încheiat pe locul al treilea în F1.

Urmăriți B1TV.ro și pe