Coreea de Sud amendează Volkswagen cu 12 milioane de dolari în scandalul emisiilor

Coreea de Sud amendează Volkswagen cu 12 milioane de dolari în scandalul emisiilor
Foto: carbuyer.co.uk

Volkswagen are de plătit o amendă record de 12,3 milioane de dolari în Correa de Sud, în urma scandalului noxelor, scrie wsj.com.
Totodată, producătorul auto german este obligat să recheme în service 125.522 de vehicule din această țară. Autorităţile din Coreea au decis să efectuze propriile teste de poluare pentru vehiculele VW, după ce grupul a recunoscut în septembrie să a instalat pe 11 milioane de automobile diesel softuri care reduc emisiile în timpul testelor.

În urma propriilor teste, ministrul Mediului sud-coreean a dat un ultimatum VW. Până pe 6 ianuarie trebuie să prezinte un plan de rechemări pentru vehiculele cu motoare diesel EA189 Euro 5, de 2 litri şi 1,6 litri, majoritatea comercializate în perioada 2008-2015.

VW şi Audi au recunoscut săptămâna trecută că 85.000 de automobile cu motoare diesel de 3 litri conţin trei dispozitive auxiliare de control care reglează performanţa în privinţa emisiilor şi care nu au fost dezvăluite corect autorităţilor, fapt ce a amplificat scandalul noxelor. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe