Cum să ajungi la mare fără să aștepți cu orele în blocajele de pe autostradă. Rute alternative spre litoral

Cum să ajungi la mare fără să aștepți cu orele în blocajele de pe autostradă. Rute alternative spre litoral
Foto: Pixabay

Drumul spre litoral e un adevărat chin pentru șoferi, care sunt nevoiți să aștepte cu orele în blocajele de pe autostradă. Pentru evitarea acestor situații, polițiștii de la Rutieră recomandă mai multe rute alternative.

Astfel, agenții recomandă următoarele rute: Autostrada A1 – Ciorcârlia – Mereni – DJ 381 Topraisar – DJ 391 Negru Vodă – DN 39 Mangalia sau Autostrada A2 – DN39 – Agigea – DN 38 – Techirghiol – DJ393 Moșneni – DC 5 – 23 August – DN 39.

„Recomandăm conducătorilor auto să păstreze în mers o distanță corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiții de siguranță, să respecte limitele legale de viteză, să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulație, să pună în funcțiuni luminile de avarie când încheie o coloană care oprește sau încetinește brusc, să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii și să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate”, au transmis agenții de la Rutieră, potrivit politiaromana.ro.

Weekend aglomerat pe litoral

Peste 150.000 de turiști și-au petrecut weekendul în stațiunile de la malul mării, informează TVR.

Oamenii s-au arătat deranjați de lărgirea plajelor de la Mamaia, dar asta nu i-a oprit să vină în număr mare pe litoral. Acest sfârșit de săptămână a fost cel mai aglomerat de până acum, deși prețurile sunt mari în această perioadă.

Cele mai aglomerate stațiuni au fost Mamaia, Costinești, Vama Veche și Eforie Nord.