Dacia a început primele livrări în Europa a modelului electric Spring. Care este termenul pentru România

Dacia a început primele livrări în Europa a modelului electric Spring. Care este termenul pentru România
Dacia Spring / Foto: Auto Expert

Spring, primul model electric de la Dacia, a început livrările în Europa. Francezii au raportat deja aproape 2.000 de exemplare pe cele mai mari piețe. În luna iunie au fost înmatriculate primele mașini livrate de uzina din China. Cele mai multe sunt de la dealer, care vor fi utilizate pentru showroom-uri și teste, informează Profit.ro. De asemenea, există un volum important de livrări și pentru companiile de închirieri.

Cele mai multe Dacia Spring au fost înmatriculate în Italia, 618 unități. Astfel, marca franceză ocupă locul patru în clasamentul autoturismelor electrice din peninsulă. Podiumul este ocupat de Tesla Model 3, Fiat 500 și Renault Twingo.

Dacia Spring, în showroom-urile Italia, Spania, Germania, Franța și România

În Franța au fost înmatriculate 556 de unități Spring și astfel, se poziționează pe locul nouă în acest segment, pentru intervalul de timp menționat. Lider este Tesla Model 3, urmat de Renault Zoe și Peugeot e-208. În iunie, în Franța au fost înmatriculate 20.000 de automobile electrice, o puternică explozie datorată schemelor de subvenționare aprobate de stat.

În Germania, cea mai mare piață auto din Europa și a doua pe segmentul de electrice, după Norvegia, 372 de unități Dacia Spring au fost înmatriculate. Pe teritoriu bavarez, Spring nu a reușit să intre în top 10.

De asemenea, în Spania au mai fost înmatriculate 149 de unități, iar în România, 65 de unități Spring. Mașinile au fost livrate către dealerii mărcii, pentru teste cu clienți.

În total, doar pe cele cinci piețe, Dacia Spring a adunat 1760 de unități înmatriculate. La acestea se adaugă volume mai mici, înmatriculate pe celelalte piețe ale Europei.

Dacia a deschis comenzile pentru modelul Spring în luna iunie și are până la acest moment câteva mii de contracte încheiate cu clienții. Primele unități comandate de entități private ar urma să ajungă în România a doua parte a lunii octombrie, a mai transmis sursa citată.