Dacia a vândut 5000 de mașini electrice Spring în România

Dacia a vândut 5000 de mașini electrice Spring în România
Dacia a vândut 5000 de mașini electrice Spring în România. Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Ramon Costa

Dacia susține că a vândut 5000 de mașini electrice Spring în România, deși prețul unui astfel de autovehicul a suferit două scumpiri din toamna lui 2021. Dacă atunci modelul costa de la 18.100 euro, acum prețul pornește de la 20.300 euro. Prin programul Rabla Plus, prețul este de 10.150 euro.

Conform datelor APIA, Dacia Spring este al cincilea cel mai bine vândut model în România. Astfel, în primele 3 luni ale acestui an s-au vândut 952 de unități, potrivit HotNews.

40.000 de vehicule Dacia Spring la nivel european

La nivel european, la sfârşitul lunii martie se aflau în circulație aproape 40.000 de vehicule Dacia Spring. Cele mai multe autoturisme au fost înmatriculate în:

  • Franța, peste 18.000 de unități,
  • Italia, 6700 de unități
  • Germania, 5100 de unități

Aproximativ 85% dintre clienți au achiziționat ambele sisteme de alimentare disponibile opțional: cablul de 10A şi sistemul de încărcare rapidă la bornă de curent continuu. Pe site-ul producătorului, autonomia este trecută ca fiind 305 km, cu mențiunea că „305 km în ciclu WLTP urban, 230 km în ciclu WLTP mixt”.

Motivul pentru care Dacia Spring se vinde mai bine în Occident decât în România

Dacia Spring s-a clasat pe 5 în anul 2021 la totalul livrărilor auto din România, respectiv pe prima poziție la capitolul mașini electrice, fiind preferată ca a doua mașină de familie.

Deși în țara noastră este mai ieftin datorită programului Rabla, modelul electric al constructorului se vinde mai bine în Occident, acolo unde stațiile de încărcare sunt nelipsite din parcările publice și există zonă rezervate exclusiv autovehiculelor de acest gen.

În România există doar circa 500 de stații de încărcare, cu cele mai multe dintre acestea amplasate în București (100). În plus, anumite trasee sunt practic imposibil de parcurs pentru proprietarii de mașini electrice, având în vedere că nu cuprind nici măcar o stație de încărcare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:04 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 29 mai – 4 iunie. Marcaj de mare forță în zona deciziilor (VIDEO)
17:59 - Rusia ar putea să însceneze procese publice pentru a justifica invadarea Ucrainei: „Pregătiți-vă pentru Nurnberg 2.0”
17:36 - Atac asupra site-ului MApN, respins de Comandamentul Apărării Cibernetice. Precizări oficiale
17:12 - Vladimir Putin susține că e dispus să discute despre reluarea exporturilor de cereale ucrainene prin porturile de la Marea Neagră / Din Portul Constanța au plecat în ultimele săptămâni peste 240.000 de tone
16:38 - Donald Trump spune că SUA ar trebui să pună securitatea școlilor mai presus de ajutorul pentru Ucraina: „Ar trebui să construim școli sigure pentru proprii noștri copii în propria noastră națiune”
16:17 - VIDEO. Premierul României, întrevedere cu o delegație a Senatului SUA. Întărirea Flancului Estic al NATO, crucială / Nicolae Ciucă: Unitatea Occidentului, esențială pentru victoria Ucrainei
15:48 - Irina Begu, singura româncă în optimi la Roland Garros 2022. Tenismena și-a egalat cea mai bună performanță din carieră
15:20 - Administrația președintelui american Joe Biden este de acord cu transferul lansatoarelor de rachete cerute de Kiev
14:37 - Fostul preşedinte ucrainean, Petro Poroşenko, a încercat să dispară din Ucraina. Acesta susține că nu i s-a permis să treacă frontiera, deși avea „toate permisiunile oficiale”
13:26 - Momente de panică în privința unui bagaj suspect, părăsit la intrarea în Orășelul Copiilor din București. Circulația a fost închisă