Dacia Duster are cinci defecte: de ce a rămas nemulțumit jurnalistul britanic

Dacia Duster are cinci defecte: de ce a rămas nemulțumit jurnalistul britanic
Foto: Captură video

Un jurnalist din Marea Britanie a efectuat analiza noului model Dacia Duster. Potrivit specialistului, acest model de automobil are cinci defecte, scrie DC News.

Noul model Dacia Duster 2022 a fost scos în vânzare în a doua parte a anului trecut. Mașina a surprins prin prețul său redus, fapt ce a permis companiei din România să vândă circa 2 milioane de exemplare, iar în acest an, automobilul a ajuns în atenția criticilor britanici.

Cele cinci defecte

Jurnalistul auto Mat Watson a realizat un test drive cu noua versiune a SUV-ului din Mioveni. Acesta a expus, pe YouTube, cele cinci mari defecte descoperite.

Prima eroare aparține design-ului, suportul de pahare este localizat prea aproape de levierul frânei de mână. Astfel, dacă este extinsă cotiera pentru un mai mare suport al brațului, poate acoperi paharul din suport. Acest fapt acționează și asupra frânei de mână .

O altă problemă depistată este cea a ușilor, specialistul britanic a observat că ele nu acoperă pragurile și dacă vehiculul circulă prin noroi, pragurile se pot murdări, împreună cu pantalonii pasagerului sau șoferului.

Nemulțumire a fost înregistrată și pentru tabloul de siguranțe, care a fost poziționat în torpedo. În acest fel este afectată capacitatea lui de depozitare.

Nici clapeta clapeta care acoperă bușonul rezervorului nu a impresionat jurnalistul. El a menționat că aceasta se deschide cu ajutorul unei manete din interiorul mașinii, în dreptul șoferului, fapt ce limitează ușurința de a alimenta mașina.

Au urmat apoi geamurile. Butonul de deschidere a fost plasat în topul celor cinci lucruri enervante. Asta pentru că deschiderea se face automat la geanul șoferului, iar la cel al pasagerului, butonul trebuie ținut apăsat până se termină deschiderea.

Marca este una dintre cele mai recomandate

Conform datelor unui raport TUV, rezutatele tuturor inspecţiilor tehnice de la toate companiile TUV din Germania, cel mai bine cotat model Dacia este Sandero. Cele mai frecvente probleme care apar la acest model sunt legate de scurgerile de combustibil, de blocarea cheii în contact, dar şi de defecţiuni la airbag-ul şoferilor.

Celelalte modele Dacia ocupă patru din ultimele 6 locuri ale clasamentului. Astfel, Dacia Dokker este pe locul 124 (10% posibilitate de defecţiune la 46.000 km), Dacia Logan pe 125 (10,6% la 56.000 km), Dacia Lodgy pe 128 (10,9% la 48.000 km) şi Dacia Duster pe 129 (11,1% la 41.000 km).

Urmăriți B1TV.ro și pe