Franța: Noi interdicții de revânzare pentru cei care cumpără mașini electrice cu subvenție Rabla. Este vizat și modelul Dacia Spring

Franța: Noi interdicții de revânzare pentru cei care cumpără mașini electrice cu subvenție Rabla. Este vizat și modelul Dacia Spring
Sursa Foto: Hepta/ Ramon Costa/SOPA

Noi schimbări pentru șoferii din Franța. Cei care cumpără un automobil electric cu ajutorul unei subvenții acordate de statul francez vor avea o nouă interdicție de revânzare, potrivit profit.ro.

Între autoturismele vizate se regăsește și Dacia Spring, o mașină ieftină, dar care se livrează la termene din ce în ce mai lungi, cumpărătorii fiind nevoiți să aștepte mai bine de șase luni pentru mașină pentru care au plătit avansul.

Noi condiții pentru cei care cumpără mașini electrice cu subvenție Rabla

Potrivit modificărilor, șoferii care achiziționează o mașină electrică la un preț subvenționat de statul francez, vor avea interdicție de revânzare timp de un an de la achiziție și nu mai devreme de parcurgerea a 6000 de km la bord

În caz contrar, aceștia ar fi nevoiți să restituie statului francez subvenția primită. Motivul invocat pentru această interdicție a fost acela de a descuraja piața creată cu aceste mașini, unde sunt vândute la prețuri peste cele plătite inițial.

Această situație se regăsește și în cazul modelului Dacia Spring, deoarece cei care au comandat-o în urmă cu un an, au început să o vândă cu sume care le garantează un profit de câteva mii de euro.

Ce subvenție acordă statul francez

În Franța, Guvernul acordă 6.000 de euro subvenție pentru mașinile electrice care costă cel mult 45.000 de euro, dar nu mai mult de 40% din prețul mașinii, și 1000 de euro pentru mașinile care costă între 45.000 și 60.000 de euro.

Spre deosebire de alte state, Franța acordă subvenții și pentru achiziția de mașini SH, mai vechi de doi ani, dar care respectă limitele de emisii impuse.

Urmăriți B1TV.ro și pe