Ce se întâmplă cu Dacia Duster din această iarnă: Anunțul ŞOC făcut de specialiști (VIDEO)

Ce se întâmplă cu Dacia Duster din această iarnă: Anunțul ŞOC făcut de specialiști (VIDEO)
Foto: stopru.com

Duster, SUV-ul celor de la Dacia, a fost testat în condiţii de iarnă grea în Rusia, iar rezultate nu au fost tocmai mulţumitoare.
Comercializată în Rusia sub denumirea de Renault Duster, maşina nu i-a impresionat deloc pe ruși, care au utilizat-o în condiţii de zăpadă și gheață.

În Rusia, o mașină bună este aceea care face față iernilor extrem de dure care la noi ar neutraliza traficul în marile orașe mai bine de patru luni, scrie playtech.ro. La începutul anului trecut, un blogger rus a făcut un scurt review al mașinii românești, după ce iarna lovise destul de violent.

Deşi review-ul este destul de superficial, pentru că bloggerul nu face un test drive ca la carte, dar semnele sunt destul de clare: SUV-ul românesc nu este tocmai făcut pentru iarna rusească.
SUV-ul prezentat de blogger este unul din a doua generație şi este criticat că nu este destul de robust pentru a se menține în echilibru pe drumuri înzăpezite și pentru că e destul de zgomotos în timpul condusului.

Uruitul ar veni de undeva din spate, din locul special unde este ținut cricul, care nu e bine fixat și vibrează.
Rusul pare însă optimist în privința capacității portbagajului, în care intră lejer lopata pentru deszăpezire.

Parbrizul încălzit este un alt aspect avantajos pe timp de iarnă pe care bloggerul îl menționează, dar există şi aici un punct slab: baza parbrizului, unde se află ștergătoarele. Trebuie să aștepți mult timp până se încălzește uniform parbrizul. Până atunci, nu poți utiliza ștergătoarele și nici măcar nu poți curăța gheața de pe ele, care sunt lipite de geam.

De asemenea, curățatul zăpezii de pe capotă este un adevărat chin, din cauza șinelor fixe pentru portbagajul de pe plafon. O problemă similară apare și la praguri, unde se acumulează multă zăpadă și gheață care fac imposibilă deschiderea ușilor.

Mai mult, portiera portbagajului și încuietoarea acestuia sunt un adevărat magnet pentru gheață, care cu greu poate fi înlăturată la temperaturi scăzute.

Rusul nu e deloc încântat de mașina românească și îi îndeamnă pe cei care îşi doresc un autoturism să cumpere ceva mai scump, care să le aducă mai multă satisfacție.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

(Sursa video: Youtube)