Dacia Spring și Tesla Model 3, cele mai vândute mașini în România

Dacia Spring și Tesla Model 3, cele mai vândute mașini în România
Foto: Pixabay.

Cele mai vândute automobile în România în luna aprilie, au fost  modelele Dacia,  potrivit cifrelor în ceea ce privește înmatriculările, însă s-au înregistrat câteva modificări, în rândul clasamentului acestora.

Dacia Logan, cel mai vândut automobil

Cel mai vândut automobil în luna aprilie 2022 a fost Dacia Logan care cuprinde 782 de unități, România se clasează la cea mai importantă piață a acestui model, la nivel global.

Pe locul trei trebuia să fie Sandero  cu 174 de unități, însă,  locul a fost luat de  către Duster care cuprinde  577 unități,  și totodată de Spring, cu 506 unități.

De asemenea, vânzări cu profit au avut Ford Puma cu  266 unități, se clasează pe locul 4, iar pe locul 5 este  Toyota Corolla cu 191 unități.

Dacia Spring, impact semnificativ pe piața auto din România

Potrivit Profit.ro, după 11 luni, cota de piaţă a vehiculelor complet electrice şi a celor hibrid, cumulată, este de 14.2% din totalul pieţei, pe fondul scăderii livrărilor de autoturisme cu propulsie pe benzină sau diesel.

În acelaşi timp, volumul maşinilor complet electrice a ajuns, conform datelor analizate de Profit.ro, la 4.301 unităţi, mai mult decât dublu faţă de cele de anul trecut (2111), respectiv o creştere de 103,7%.

La nivel european, Dacia a fost mereu recunoscută pentru fiabilitatea și prețul redus al mașinilor ei, iar asta nu i-a oprit pe francezii de la grupul Renault să lanseze prima mașină electrică sub marca Dacia. Anul acesta, 23% din vânzările de mașini electrice au fost reprezentate de mașini complet electrice sau hibrid, aproape dublu față de septembrie 2020.

În 2021, Tesla Model 3 a fost cea mai vândută mașină electrică , iar mărcile europene precum Volkswagen, Renault ori Peugeout trebuie să se recunoască învinse de gigantul american.

Celelalte modele din Top 10 sunt Peugeot 2008, Renault Clio, Skoda Octavia, VW T-Roc, toate cu scăderi de peste 10 procente față de anul 2021. Pe locul 9 se află Ford Puma, de asemenea în creștere, la fel ca Sandero, cu 22.864 de unități. Pe 9 și pe 10 s-au clasat Fiat Panda și Opel Corsa, cu scăderi de peste 20%.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:50 - Val de reacții negative, după ce Cleopatra Stratan l-a jignit pe Bursucu, în direct. Artista a avut o replică la care nimeni nu s-ar fi gândit
10:27 - Un șofer din Canada, la un pas să-și piardă viața. Mașina Tesla în care se afla a luat foc din senin
10:04 - Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a vorbit despre momentul în care s-a întâlnit cu Putin. Ce i-a transmis liderul de la Kremlin despre România
09:44 - Un expert militar rus a explicat la televiziunile de stat de ce armata lui Putin nu poate cuceri orașe importante: „Am risca pierderi majore doar pentru a ne pune steagul în centrul orașului”
09:22 - Volodimir Zelenski susține că Rusia trebuie recunoscută ca fiind un stat terorist: „Teroarea a devenit singura formă de acţiune a statului rus în raport cu Europa”
09:05 - Ruben Ostlund, câștigătorul trofeului Palme d’Or. Lista câștigătorilor Festivalului de Film de la Cannes 2022
08:43 - Cod galben și portocaliu de vijelie în toată țara. Vremea se menține una ploioasă și instabilă
08:11 - Șeful Roscosmos anunță că Rusia și China sunt pregătite să construiască o bază științifică pe Lună
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor