Dacia va continua să vândă motoare cu ardere internă și după 2030

Dacia va continua să vândă motoare cu ardere internă și după 2030
Dacia Spring / Foto: Auto Expert

Dacia intenționează să vândă motoare cu ardere internă și după 2030, deși Renault ia în calcul să devină complet electrică până atunci.

Dacia va continua să vândă motoare cu ardere internă

Dacia va vinde motoare cu combustie internă atâta timp cât va putea, a declarat CEO-ul Denis Le Vot. Un posibil an limită este 2035, când reglementările europene vor impune ca toate mașinile vândute să aibă emisii zero de C02, interzicând efectiv vânzarea motoarelor pe combustibili fosili, scrie playtech.

„Renault va face eforturi pentru a fi campionul motoarelor electrice; acest lucru are un risc”, a spus Le Vot în marginea unei prezentări de săptămâna aceasta la Le Bourget, lângă Paris. „Tot acesta este motivul pentru care Dacia există. În funcție de cât de repede piața se transformă la motoare electrice și de apetitul clienților, Dacia este aici. Cele două pot coexista”, a spus el.

Dacia are un singur model complet electric, modelul Spring construit în China, care reprezintă 12% din comenzile sale. Directorii au spus că marca se va electriza pe măsură ce tehnologia va deveni mai accesibilă, pentru a nu își îndepărta clienții fideli care sunt conștienți de preț.

Dacia Spring urmează să intre într-un proces de modernizare, iar noua variantă ar urma să apară în anul 2024, conform publicației „L’Argus”.

Dacia Spring primeste un motor mai puternic

În primul rând este vorba de un facelift, dar acesta va fi unul de o amploare fără precedent la Dacia, care este mai obișnuită să facă modificări cu moderație. Concret, toată partea din față va face astfel obiectul unor modificări semnificative, arată publicația „L’Argus”.

Oficialii Renault susțin că aceste modificări estetice nu ar aduce un aer cu totul nou viitorului Spring dacă nu s-ar realiza și câteva dezvoltări tehnice.

Urmăriți B1TV.ro și pe