De la București la Constanța în 27 de minute. Monstrul pe 4 roți care a bătut recordul mondial de viteză (VIDEO)

De la București la Constanța în 27 de minute. Monstrul pe 4 roți care a bătut recordul mondial de viteză (VIDEO)

SSC Tuatara este cea mai rapidă mașină din lume. Hypercar-ul a doborât recordul stabilit de Bugatti Chiron. Modelul francez a atins viteza de 490 de km/h în urmă cu câteva luni, iar concurentul de la SSC a bătut detașat recordul, cu 508,73km/h viteză medie.

Asta înseamnă drumul deBucurești până la Constanța parcurs în aproximativ 27 de minute. În mod normal, cu o viteză medie de 100 de km/h, distanța poate fi parcursă cu mașina în 2 ore și un sfert.

Viteza maximă a modelului a fost de 532,93 km/h. Americanii de la SSC au bifat recordul cu un Tuatara de serie, debutată în urmă cu 2 ani. Livrările pentru hypercarul produs în doar 100 de exemplare au început de anul trecut.

SSC Tuatara, o bestie cu peste 1.300 de cai putere

Monstrul SSC este echipat cu un motor biturbo V8 de 5,9 litri, capabil să dezvolte 1.369 de CP cu benzină sau 1.774 de CP cu combustibil E85. Cutia de viteze este robotizată, în 7 trepte.

1,6 milioane de dolari este prețul de plecare pentru SSC Tuatara.

Recordul Bugatti a fost discutabil în zona auto, iar cel oficial aparținea suedezilor de la Koenigsegg, cu autoturismul Agera RS. Cei de la Bugatti au precizat că nu mai sunt interesați de stabilirea de noi recorduri de viteză, în viitor.

Recordul de viteză atins de SSC Tuatara (VIDEO)