Directorului general al Volkswagen: Audi și Porsche intră în Formula 1

Directorului general al Volkswagen: Audi și Porsche intră în Formula 1
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Hoch Zwei

Directorul  general al Volkswagen, Herbert Diess,  a declarat luni că Audi şi Porsche se vor alătura Formula 1, după ce au demonstrat  că această schimbare va aduce mai mulţi bani decât va costa, conform News.ro.

Diess la un eveniment la Wolfsburg, a declarat că prin discuţiile din consiliul de administraţie despre planurile celor două mărci au luat naștere  unele diviziuni.

Mai mulţi bani pentru Wolfsburg cu un angajament în Formula 1

Acesta a mai adăugat faptul că mărcile, care alături de divizia VW din China sunt cele mai importante surse de venituri ale grupului, au subliniat că ar produce mai mulţi bani pentru Wolfsburg dacă vor face parte din Formula 1., conform g4media.ro.

Diess a menționat luni că în ceea ce privește pregătirea Porsche pentru angajamentul în Formula 1 au fost puţin mai concrete decât cele ale Audi, care va oferi în jur de 500 de milioane de euro producătorului  de maşini sport de lux McLaren, ca mijloc de intrare, conform unei surse  pentru Reuters.

Ca și  consecinţă, Porsche va limita alte  curse şi se va focusa pe acel circuit mai mult. Această hotărâre s-a luat după ce Volkswagen se pregăteşte pentru o posibilă listare a Porsche AG în trimestrul patru al acestui an.

Volkswagen în 2021 a înregistrat cele mai slabe vânzări din ultimii 10 ani

Anul 2021 a fost un an nefericit pentru multe companii, inclusiv pentru gigantul Volkswagen. Anul trecut au fost înregistrate cele mai scăzute vânzări din ultimul deceniu pentru producătorul german. Doar 8,9 automobile au fost vândute, au dezvăluit șefii de la VW.

Veștile proaste continuă pentru producătorul auto. Petru prima jumătate din 2022, situația lanțului de aprovizionare rămâne incertă.

În ceea ce privește cifrele de anul trecut, Volkswagen se aștepta la un recul, din cauza crizei semiconductorilor.

„În circumstanţe neobişnuit de dificile, Volkswagen a atins un rezultat satisfăcător al vânzărilor. Cu toate acestea, efectele uriaşe ale semiconductorilor asupra producţiei nu au putut fi compensate pe deplin”, a declarat directorul de vânzări şi marketing Klaus Zellmer.

Performanţele producătorilor de automobile premium au fost cele mai modeste în Europa. Mărcile BMW şi Mini au înregistrat o creştere de doar 3,9%, iar Mercedes-Benz o scădere de 11,2%.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:54 - Premierul Estoniei: O pace negociată prost pentru Ucraina e o pace proastă pentru noi toţi. Concesiile făcute agresorului duc la războaie. Am făcut greșeala asta deja de trei ori
18:48 - Ministerul rus al Apărării susține că portul Mariupol a fost complet deminat. Peste 12.000 de obiecte explozive și arme au fost găsite
18:40 - România oferă motorină, benzină și păcură pentru Republica Moldova din rezerva de stat: „Este un ajutor care va consolida, va creşte securitatea energetică”
18:21 - Rusia trece la un sistem de educație „de interes național”. Ministrul rus al Învățământului Superior: „Viitorul aparține propriului nostru sistem de educație unic”
18:17 - Vladimir Putin a vizitat pentru prima dată soldați ruși răniți în războiul din Ucraina (VIDEO)
18:17 - Suedia nu finanţează și nu înarmează organizaţii teroriste. Premierul Magdalena Andersson, răspuns la acuzațiile Turciei
18:02 - Cristian Bușoi: OMS și UE trebuie să-și consolideze coordonarea. Lecțiile învățate în pandemie să fie transformate în reguli și soluții de acțiune pentru viitor
17:53 - Şefa Comisiei Europene „nu se aşteaptă” ca ţările europene să ajungă la un acord privind embargoul asupra petrolului rusesc
17:41 - Judecătorul Cristi Danileț a fost exclus pentru a doua oară de CSM din magistratură
17:39 - Tot mai mulți profesori vor grevă generală. Simion Hăncescu (FSLI): E ridicol ce se întâmplă… Luptăm pentru vreo 200 de lei în plus la salariu (VIDEO)