Eveniment unic în România! Dacia Spring a depășit faimosul Logan și a devenit cea mai vândută mașină din țară

Eveniment unic în România! Dacia Spring a depășit faimosul Logan și a devenit cea mai vândută mașină din țară
Luca de Meo, CEO al Grupului Renault, și Michel-Edouard Lecrerc, președintele comitetului strategic de la Centrul E. Lecrerc, alături de un automobil Dacia Spring în apropiere de Paris, Franța, în aprilie 2021. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / ABACA

Chiar dacă Dacia se confruntă cu mai multe probleme din cauza crizei mondiale de cipuri, asta nu a oprit compania să înregistreze vânzări record. Un astfel de record are loc și în România, unde mașina produsă în China și vândută pe piața europeană de către compania deținută de Grupul Renault a obținut vânzări ce depășeșc așteptările, conform analizelor realizate de către profit.ro

Spring, mai vândută decât celebrul Logan

Dacia Spring a reușit să vândă peste 1.195 de unități, cu 110 unități vândute peste Dacia Logan. Așadar, compania reușește să ocupe primele 4 locuri în topul vânzărilor românești, deoarece locurile 3 și 4 se află Duster și Sandero.

În acest moment, Dacia suferă de o anomalie în Regatul Unit, întrucât o mașină second-hand se vinde mai scump decât o mașină nouă. Această anomalie are în spate criza de componente ce are loc la nivel global. Așadar, mașinile pot fi doar comandate de la reprezentanță, Dacia întârziind cu livrările autoturismelor.

Dacia Spring, vânzări record la nivel european

La nivel european, Dacia a fost mereu recunoscută pentru fiabilitatea și prețul redus al mașinilor ei, iar asta nu i-a oprit pe francezii de la grupul Renault să lanseze prima mașină electrică sub marca Dacia. Anul acesta, 23% din vânzările de mașini electrice au fost reprezentate de mașini complet electrice sau hibrid, aproape dublu față de septembrie 2020.

Anul acesta, Tesla Model 3 a fost cea mai vândută mașină electrică , iar mărcile europene precum Volkswagen, Renault ori Peugeout trebuie să se recunoască învinse de gigantul american.

În versiunea „Comfort Plus”, Dacia Spring are un preț de 18.100 de euro cu TVA, a anunțat constructorul de la Mioveni. Automobilul este dotat cu un motor electric de 33 kW, cu 45 CP, și cu o baterie de 26,8 kWh. Bateria poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220 V, cât și la un Wall Box sau o stație DC. Modelul are o autonomie de 230 de kilometri pe ciclul WLTP, respectiv de 305 kilometri pe ciclul WLTP City, care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat.