Fiat Chrysler Automobile și Renault vor să reia demersurile pentru fuziune: Ce ar cere Nissan pentru a încuviința planul

Fiat Chrysler Automobile și Renault vor să reia demersurile pentru fuziune: Ce ar cere Nissan pentru a încuviința planul
foto: Hepta

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) și Renault caută soluții pentru reluarea planului de fuziune, dar au nevoie și de aprobarea celor de la Nissan, partenerii producătorului francez de automobile, transmite Reuters preluat de profit.ro.

Nissan va cere Renault o reducere semnificativă a participației sale la compania niponă, iar în schimb va susține fuziunea dintre FCA și Renault. Totuși, nu este clar dacă eforturile de reluare a discuțiilor pentru acest acord complex, cu conotații politice, vor avea succes, potrivit news.ro.

John Elkann, președintele FCA, a retras brusc oferta de fuziune de 35 de miliarde de dolari, pe 6 iunie, după ce Guvernul francez a blocat votul board-ului și a cerut mai mult timp pentru a obține sprijinul Nissan. Guvernul din Franța este cel mai mare acționar al Renault.

În orice caz, prin fuziune ar fi fost creat al treilea cel mai mare producător auto din lume, care ar fi obținut economii anuale de 5 miliarde de euro.

Eșecul scoate în evidență și relațiile tensionate dintre Renault și Nissan. Legăturile celor doi parteneri au înregistrat mai multe sincope, după ce Carlos Ghosn, fostul președinte al alianței, a fost arestat și urmează să fie judecat pentru delicte financiare.

Grupul italo-american FCA, ale cărui mărci includ modele Fiat, SUV-uri Jeep, camionete RAM și automobile sport Maserati nu a reacționat deocamdată la sugestiile oficialilor francezi de revizuire a propunerii de fuziune, mai scrie profit.ro.