Fiat Chrysler Automobile și Renault vor să reia demersurile pentru fuziune: Ce ar cere Nissan pentru a încuviința planul

Fiat Chrysler Automobile și Renault vor să reia demersurile pentru fuziune: Ce ar cere Nissan pentru a încuviința planul
foto: Hepta

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) și Renault caută soluții pentru reluarea planului de fuziune, dar au nevoie și de aprobarea celor de la Nissan, partenerii producătorului francez de automobile, transmite Reuters preluat de profit.ro.

Nissan va cere Renault o reducere semnificativă a participației sale la compania niponă, iar în schimb va susține fuziunea dintre FCA și Renault. Totuși, nu este clar dacă eforturile de reluare a discuțiilor pentru acest acord complex, cu conotații politice, vor avea succes, potrivit news.ro.

John Elkann, președintele FCA, a retras brusc oferta de fuziune de 35 de miliarde de dolari, pe 6 iunie, după ce Guvernul francez a blocat votul board-ului și a cerut mai mult timp pentru a obține sprijinul Nissan. Guvernul din Franța este cel mai mare acționar al Renault.

În orice caz, prin fuziune ar fi fost creat al treilea cel mai mare producător auto din lume, care ar fi obținut economii anuale de 5 miliarde de euro.

Eșecul scoate în evidență și relațiile tensionate dintre Renault și Nissan. Legăturile celor doi parteneri au înregistrat mai multe sincope, după ce Carlos Ghosn, fostul președinte al alianței, a fost arestat și urmează să fie judecat pentru delicte financiare.

Grupul italo-american FCA, ale cărui mărci includ modele Fiat, SUV-uri Jeep, camionete RAM și automobile sport Maserati nu a reacționat deocamdată la sugestiile oficialilor francezi de revizuire a propunerii de fuziune, mai scrie profit.ro.

Ultima oră
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament
20:36 - Dezastru în sudul Indiei din cauza inundațiilor: Zeci de persoane au murit sau sunt date dispărute, iar viiturile și alunecările de teren au devastat comunitățile din regiune (VIDEO)
20:06 - O scriitoare spaniolă de succes era de fapt… trei bărbați. Aceștia au ieșit din anonimat după ce au câștigat un premiu literar de un milion de euro
19:37 - 41.566 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 22.629 cu prima doză. România ar putea trece luni de 6 milioane de persoane vaccinate cu măcar o doză
19:20 - Ea este concurenta căreia Carla`s Dreams i-a promis 100.000 de euro!
18:31 - Octavian Berceanu: Garda de Mediu, o instituție normală în contextul politic românesc, în care angajaților le era frică să vorbească. Controalele direcționate politic, cea mai mare presiune pe care o aveau (VIDEO)
18:07 - Alfred Simonis (PSD): Este exclus să votăm guvernul Cioloș, la ce nume au apărut