Ford se așteaptă la pierderi mari, în contextul crizei COVID-19

Ford se așteaptă la pierderi mari, în contextul crizei COVID-19

Producătorul auto american Ford a anunţat că se aşteaptă la pierderi anuale grele în 2020, pe fondul pandemiei de coronavirus. Compania a precizat că în 27 iulie a achitat 7,7 miliarde de dolari din facilitatea de creditare reînnoibilă automat (revolving), de 15,4 miliarde de dolari. Anunţul Ford vine după ce compania a raportat profit trimestrial, datorită investiţiei Volkswagen AG, care a compensat pierderile cauzate de efectele pandemiei, scrie Reuters.

Volkswagen a finalizat investiţia de 2,6 miliarde de dolari la Argo, divizia Ford pentru servicii de mobilitate şi conducere autonomă, care este acum controlată în comun de alianţa celor doi producători auto.

Ford a anunţat că are peste 150.000 de rezervări pentru noul Bronco

Ford se aşteaptă acum la un profit înainte de taxe între 500 de milioane şi 1,5 miliarde de dolari în trimestrul trei şi la pierderi în trimestrul patru. Costurile operaţionale pentru restructurarea pe plan global vor totaliza anul acesta între 700 de milioane şi 1,2 miliarde de dolari, în scădere faţă de 3,2 miliarde de dolari în 2019, a informat grupul american.

Ford a anunţat că are peste 150.000 de rezervări pentru noul Bronco, ce va fi lansat în trimestrul patru.

Compania a încheiat trimestrul doi cu aproape 40 miliarde de dolari în numerar şi ar trebui să menţină sau să-şi depăşească ţinta de a avea un sold disponibil de 20 miliarde de dolari pentru restul acestui an, chiar dacă cererea pe plan global va scădea şi mai mult sau dacă pandemia va duce la mai multe închideri ale fabricilor, consideră analiştii.

În trimestrul doi din 2020, Ford a înregistrat un profit net 1,1 miliarde de dolari, sau 0,28 dolari pe acţiune, faţă de un profit de 100 milioane de dolari, sau 0,04 dolari pe acţiune, în urmă cu un an.

Ford România a anunțat că nu va prelungi contractele pentru o parte din angajați

Compania Ford este prezentă și pe piața din România. Recent,producătorula anunțat că nu va prelungi contractele pe perioadă determinată ale mai multor angajați, dată fiind cererea din piață.

Activitatea fabricii a fost întreruptă mai multe săptămâni în contextul epidemiei de coronavirus și a măsurilor de restricție adoptate pentru a preveni răspândirea agresivă a bolii. Blocarea practic a economiiilor, cauzată de pandemie, a avut ca rezultat prăbușirea cererii inclusiv pe piața auto.

Ultima oră
19:24 - Scandalul momentului în online-ul românesc. Autorul postării controversate spune că a glumit: „Femeile disponibile pentru sex să poarte un cerculeț la rever. Două cerculețe pentru sex în grup”
19:08 - Explozie a cazurilor de COVID în București. Vlad Voiculescu, după ce avertizase că lipsesc 4.000 de teste pozitive din ultimele zile: „Minunea de după congresul PNL! – 653 cazuri duminică, 2.559 luni”
19:03 - Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: „Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa”
18:51 - Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare. Mesaj tăios în prezența Ursulei von der Leyen: „Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții”
18:44 - Ursula von der Leyen anunță că România a primit undă verde din partea Comisiei privind PNRR: „Nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte”
18:28 - Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)
18:25 - Klaus Iohannis, în cadrul vizitei Ursulei von der Leyen, după aprobarea PNRR: „Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României”
18:19 - Proiect de lege: Certificatul COVID, obligatoriu pentru personalul medical. În caz contrar se va suspenda contractul de muncă pentru 30 de zile
18:05 - Pfizer anunță că a început să testeze noul său medicament cu administrare orală, care ar putea preveni Covid-19
18:00 - De ce o sfătuiește Mitică Dragomir pe Simona Halep să se retragă din tenis