ŞOC pe piaţa auto: Ford s-a reorientat şi a cumpărat un start-up european de trotinete electrice pentru o sumă COLOSALĂ

ŞOC pe piaţa auto: Ford s-a reorientat şi a cumpărat un start-up european de trotinete electrice pentru o sumă COLOSALĂ

Producătorii de automobile au început să fie din ce în ce mai interesaţi să investească şi în alte mijloace de deplasare, în contextul în care numărul utilizatorilor de trotinete electrice a crescut semnificativ în ultimii ani.
Astfel, cea mai mare companie auto din SUA, Ford, a decis să cumpere un start-up de astfel de trotinete în regim de sharing din Europa.

Deşi o sursă apropiată de Ford a susţinut că valoarea totală a tranzacției a fost de aproape 100 milioane de dolari, presa internațională scrie că prețul plătit de producătorul auto american a fost de circa 40 de milioane de dolari, potrivit startupcafe.ro.

Serviciile Spin – start-upachiziţionat de Ford – sunt disponibile momentan în 13 orașe și campusuri studențești din SUA, spre deosebire de alte startup-uri din acest domeniu, precum Bird și Lime, care functionează în zeci de orașe si s-au extins la nivel internațional. Pentru a folosi trotinetele electrice ale Spin, utilizatorii plătesc 1 dolar pentru închiriere și 15 cenți pe minut pentru a se deplasa.

Dacă la începutul anului acest tip de servicii de închiriere de trotinete electrice erau aproape inexistente, în prezent ele sunt prezente aproape pretutindeni.

Printre afacerile care au lansat astfel de servicii se numără startup-ul american Bird – evaluat la 2 miliarde de dolari, Lime – care a format recent un parteneriat cu Uber, JUMP – un start-up deținut de Uber, Bolt – serviciu lansat de Taxify în Paris și Mytaxi, compania germană care deține aplicația românească Clever Taxi.

Rămâne de văzut care va fi prima companie care va aduce acest tip de serviciu și în România.