Ford va comercializa doar vehicule pur electrice în Europa

Ford va comercializa doar vehicule pur electrice în Europa
Ford va comercializa doar vehicule pur electrice în Europa. Sursa Foto: Hepta/Uli Deck

Constructorul american intenționează să vândă doar vehicule cu zero emisii în Europa din 2035.

De asemenea, Ford face apel către Uniunea Europeană pentru a stabili obiective obligatorii pentru infrastructura de încărcare, potrivit automarket.ro.

„Ne propunem ca toate vehiculele Ford să aibă emisii zero în 2035”

Din anul 2035, Comisia Europeană vrea ca toate vehiculele noi comercializate în Europa să fie pur electrice. Parlamentul European și guvernele țărilor din UE vor lua o decizie în acest sens până în luna iunie, urmând ca legea finală să fie adoptată în toamna acestui an.

În prezent și americanii de la Ford se alătură celorlalte 27 de companii din industrie și susțin că, din 2035, toate vehiculele comercializate de ei în Europa să fie cu zero emisii.

„La Ford Europa credem că libertatea de mișcare merge mână în mână cu grija pentru planeta noastră și pentru fiecare individ. De aceea, ne propunem ca toate vehiculele Ford să aibă emisii zero în 2035”, a declarat Stuart Rowley, președinte Ford Europa.

Producătorii de automobile, inclusiv Ford, își doresc ca Uniunea Europeană „să stabilească obiective naționate obligatorii pentru o infrastructură de încărcare electrică, fără probleme, care să răspundă cererii tot mai mari de vehicule electrice”.

Până în anul 2024, Ford va lansa în Europa șapte vehicule de pasageri și vehicule comerciale, complet electrice.

Ford Motor Company este o corporație multinațională americană situată pe locul cinci în lume la producția de automobile. În 2006, s-a clasat pe locul doi în SUA la producția de automobile cu o cotă de 17,5% în spatele General Motors care a avut 24,6% cotă dar înaintea companiei Toyota 15.4% și a companiei DaimlerChrysler 14,4%.

Urmăriți B1TV.ro și pe