Germanii, convinși să renunțe la mașini de abonamentele cu 9 euro

Germanii, convinși să renunțe la mașini de abonamentele cu 9 euro
Foto: Pixabay.

Germanii sunt deciși să renunțe în a mai folosi mașinile personale pentru a se deplasa în interiorul orașelor. Aceștia se pare că au fost convinși de abonamentele de doar 9 euro la transportul public și vor lăsă pentru o perioadă mașinile în garaj, anunță profit.ro.

Campania înaintată de nemți s-a dovedit a fi un real succes, căci oamenii au fost convinși să renunțe la mașini de dragul unor abonamente la preț promoțional. În cele trei luni de vară numărul de abonamente a fost unul foarte mare, iar autoritățile sunt optimiste că se va merge pe aceeași linie și lunile următoare.

Abonamentele de 9 euro i-au determinat pe nemți să renunțe la mașini

Potrivit întocmirii unui sondaj, se pare că nemții nu vor renunța la acest obicei și vor continua să folosească mijloacele de transport în comun, tramvaiele și autobuzele, în detrimentul mașinilor personale.

Această inițiativă a început în Germania vara aceasta, dorindu-se a fi promovat transportul public, pe fondul creșterii prețurilor la carburanți. În lunile iunie, iulie și august, abonamentele lunare pe toate liniile, pe toate tipurile de transport, inclusiv în rândul trenurilor Deutsche Bahn, au putut fi achiziționate la doar 9 euro.

Potrivit sursei citate, în această perioadă au fost cumpărate nu mai puțin de 38 de milioane de abonamente, înregistrându-se astfel un grad ridicat de ocupare al mijloacelor de transport public.

Această campanie a urmărit, deopotrivă, schimbarea comportamentului în rândul locuitorilor, fapt care pare îndeplinit.

Germanii sunt dispuși să dea mașinile pe autobuze

Conform datelor furnizate în urma unui sondaj realizat de compania britanică YouGov, la solicitarea agenției DPA, 31% dintre cei care foloseau mașinile personale au preferat mijloacele de transport în comun pentru a se deplasa în interiorul orașului. În plus, 18% dintre respondenți au afirmat că vor renunța la mașină și că, de acum înainte, vor circula cu mijloacele de transport în comun. 22% dintre intervievați au declarat că au folosit rar aceste abonamente, iar alții 25% s-au arătat neinteresați de campanie.

Dintre cei 18% care au anunțat că vor continua să se bazeze pe mijloacele publice de transport, 55% au afirmat că își vor menține opțiunea doar dacă prețul abonamentelor va rămâne în jurul sumei de 9 euro.

În Germania, prețul unui bilet de autobuz pornește de la 1,5 euro și poate ajunge până la 2,5 – 2,7 euro, în timp ce un abonament lunar începe de la aproximativ 60 de euro, iar costurile se pot ridica la peste 200 de euro, mai scrie sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe