Google Maps aduce o mare schimbare. Cum îi va ajuta pe șoferi să scape de taxele de drum

Google Maps aduce o mare schimbare. Cum îi va ajuta pe șoferi să scape de taxele de drum
Foto: Pixabay.com

Google Maps va aduce o schimbare importantă pentru utilizatori, în special pentru cei care aleg să circule cu mașina. În curând, aplicația le va arăta conducătorilor auto și taxele percepute pe drumurile sau podurile pe care a calculat ruta.

În prezent, Google Maps îi informează pe utilizatori doar cu privire la prezența, sau nu a taxelor de poduri sau drum pe ruta calculată, nu și cu privire la suma exactă pe care șoferii trebuie să o plătească.

Persoanele care își doreau să facă economie puteau alege doar traseul cel mai scurt, iar cei care doreau să ajungă cât mai repede, varianta cea mai rapidă de drum. Acum însă, utilizatorii Google Maps vor avea și o un nou beneficiu.

Google Maps va afișa și taxele de drum

Astfel, Google Maps va prelua o serie de atribuții pe care deja le are Waze și va preciza și taxele pe care șoferii trebuie să le plătească pentru poduri, trecerea cu bacul sau segmente de autostrada, informează Go4it.ro.

Astfel, utilizatorii vor mai avea un aspect în funcție de care își pot decide ce rută aleg pentru călătorie. Ei vor putea cântări dacă merită să plătească taxa respectivă de drum sau aleg o rută mai lungă, pentru care nu se percep sume suplimentare.