„Hai bre şefule, da ş-am făcut? Eu îs chior? Io sun la tieleviziuni, sun la il comandante”: Marian Godină lovește din nou. Cum a uitat un român plecat în Italia dulcele grai moldovenesc

„Hai bre şefule, da ş-am făcut? Eu îs chior? Io sun la tieleviziuni, sun la il comandante”: Marian Godină lovește din nou. Cum a uitat un român plecat în Italia dulcele grai moldovenesc
Foto: jurnalul.ro

Marian Godină, cel mai cunoscut polițist din România datorită modului său amuzant și plin de stil în care își prezintă întâmplările de la serviciu, lovește din nou.

Omul legii a postat pe Facebook o întâmplare care a avut loc în urmă cu ceva timp al cărei personaj este un român plecat la muncă în străinătate și, revenit în țară, a uitat limba română.

Șoferul în cauză a trecut pe culoarea roșu a semaforului, moment în care Godină i-a făcut semn să oprească.

Deși inițial, acesta a început să vorbească în italiană, imediat cum a aflat că va rămâne fără permis și-a amintit că știe să vorbeascăî limba română.

„Semaforul s-a facut roşu. Maşina cu numere de Italia, din faţa mea, nu a oprit…i-a tot dat. I-am dat si eu, iar după intersecţie l-am oprit pe şoferul grăbit. – Bună ziua ! Vă rog sa imi prezentati documentele dumneavoastră ! – Oooo….Dio, Dio…como entrato en esta ţara…noma docomente, docomente, docomente! Parlesc cateva limbi dar italiana chiar nu o bunghesc. Avand actele in mână, am văzut că pe italian il chema Arghire si era din…nu vă mai zic de unde era. Şi după cum vă spuneam, Arghire din Vaslui venea de la el din Italia si pesemne că uitase regulile de circulaţie în acelaşi ritm cu care uitase şi limba maternă. Devenise alt om, era acum Vasile "după o lună in Italia". – Permisul de conducere vi se va reţine treizeci de zile pentru că aţi trecut pe roşu. Fraza asta i-a reactivat acea parte a creierului în care stătea uitat frumosul grai moldovenesc. – Hai bre şefule, da ş-am făcut? – Aţi intrat in intersecţie pe roşu. – Du-ti domnii d-aci…da şe? Eu îs chior? Io sun la tieleviziuni…sun la il comandante…da chiar iţi baţi joc? Pentru ce să imi iei tu mia permisul? – V-am explicat că aţi trecut pe roşu iar pentru asa se reţine permisul, de ce nu inţelegeţi? – Oo Dio…da normal ca nu inţeleg, fă-mă să inţeleg sau acum mă duc la il comandante. – No bine. Vă explic astfel incât sa inţelegeţi. Vă rog sa fiţi atent: como entrato en esta ţara se aplica el codo rutiero romano care spune ca trebuiato sa casco el ochii la il semafore si sa opreşte dacă il e necesaro. Pero che dumnevostra trecuto pe rosso, permiso e suspendato una luna. Şi dacă esto nemulţumito, nu va duceti la il comandante ci la il giudecatore. Claro sau tu necesita mai multo explicaţioni? 'Nea Arghire a băgat nervos in viteză si a demarat in trombă, abandonându-şi docomentele. Am apucat să aud doar cum i-a spus consoartei care era in dreapta lui: Andiamo, Maricico !“, scrie Marian Godină pe Facebook.

Ultima oră
23:47 - Grav accident rutier, pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)
21:10 - Tánczos Barna nu mai vrea să vadă mașini mai vechi de 15 ani. Ce soluții propune ministrul Mediului pentru autovehiculele poluante