Hyundai va înceta să mai dezvolte motoare cu combustie internă

Hyundai va înceta să mai dezvolte motoare cu combustie internă
Foto: Hyundai

Hyundai tocmai a lansat prima sa mașină electrică , dar se pare că este gata să lase motoarele cu ardere în urmă. După cum raportează Electrek , sursele din Korea Economic Daily susțin că Hyundai a închis unitatea de proiectare a motoarelor centrului său de cercetare undeva în această lună. Vor mai rămâne câțiva muncitori pentru a perfecționa motoarele existente, dar restul se va muta la lucrări legate de EV, transmite Engadget.

Concentrare spre viitor

În același timp, se înțelege că compania transformă clădiri pentru dezvoltarea vehiculelor electrice. Centrul de dezvoltare a grupului motopropulsor devine o unitate de testare a electrificării, iar centrul de dezvoltare a performanței este acum dedicat mașinilor electrificate. Există, de asemenea, un nou centru de dezvoltare a bateriilor, în timp ce cercetătorii caută acum componente brute pentru baterii și cipuri.

Hyundai vrea să accelereze tranziția la vehiculele electrice și asta înseamnă să-și dedice mult mai multă energie noilor tehnologii. Electrificarea este „inevitabil”, a spus noul șef de cercetare Park Chung-kook într-un e-mail, iar tranziția va ajuta la producerea de mașini care „domină viitoarea piață”.

Propulsoarele electrice ucid legendarele dieseluri. Hyundai, de exemplu, nu va proiecta noi motoare pe motorină, ci se va concentra pe propulsia electrică și pe motoarele cu celulă de hidrogen. Sigur, motoarele aflate actualmente în gamă vor continua să fie produse și ameliorate, dar aceasta este, în esență, ultima generație de motoare diesel Hyundai. Citește mai mult