Jaf în 60 de secunde: De atâta timp are nevoie un hoț ca să fure o mașină

Jaf în 60 de secunde: De atâta timp are nevoie un hoț ca să fure o mașină
Foto: Pixabay

Mașinile pot fi furate mai ușor decât pare, doar în 60 de secunde. Un lăcătuș din Australia a arătat cum în acest interval scurt de timp se deschide un automobil. El folosește date disponibile public pentru a intra într-un Hyundai. Acesta reușește chiar să îl și pornească, notează Promotor.

Cel mai important lucru este să fie protejată cheia mașinii și să nu fie expusă, pentru ca hoții să nu poată profita. Ei pot intercepta și copia semnalul pe care cheia îl emite. Hoții preiau datele cheii, creează o copie pe care mașina să o recunoască, iar de acolo totul devine simplu.

Un minut pentru furt

Într-un video publicat în presa australiană a fost demonstrată ușurința cu care poți fura o mașină. Acest „truc” nu necesită mult efort. Hoții se pot folosi de un decodor care poate intercepta semnalul cheii, mai apoi făcând o copie după aceasta.

Lăcătușul prezintă o bază de date disponibilă online, ușor accesibilă tuturor. Aceasta conține informațiile necesare pentru crearea unei chei pentru orice vehicul.

Dacă vorbim despre Hyundai, tot ce trebuie de știut este seria de șasiu. Cu ajutorul acesteia, ei pot descărca acele coduri puse la dispoziție pe site, astfel creând o cheie funcțională.

Alarma poate fi deconectată în 10 secunde, iar peste 30 de secunde deja pornit motorul mașinii. Tot ceea ce el folosește poate fi achiziționat online.

Nu doar acest model de automobil poate fi atacat, se referă și la celelate mărci. Într-un alt video, lăcătușul prezintă o astfel de schemă și pentru mașinile Toyota.

Urmăriți B1TV.ro și pe