Lovitură pentru șoferi! Cei care suferă de aceste boli pot rămâne fără permis de conducere

Lovitură pentru șoferi! Cei care suferă de aceste boli pot rămâne fără permis de conducere
Foto: Pixabay.com

Vești proaste pentru unii șoferi, după adoptarea noului Cod rutier. Anumite boli pot duce la pierderea definitivă a dreptului de a conduce, potrivit reglementărilor.

Lovitură pentru șoferi, după adoptarea noului Cod rutier

În cazul în care nu este prezentat un aviz medical din partea unui specialist din care să reiasă că viitorul șofer este apt să conducă, dosarul acestuia va fi anulat.

Noile reglementări îi obligă pe actualii șoferi care întâmpină probleme locomotoare să meargă la o reexaminare, în urma căreia se va decide dacă li se va retrage sau nu permisul de conducere.

Vizați sunt și șoferii care suferă de afecțiuni ale aparatului respirator, care au stimulator cardiac sau care au antecedente de infarct miocardic.

Alte boli prevăzute în Codul Rutier 2022 care îi pot face pe șoferi să își piardă dreptul de a mai deține un permis de conducere sunt apneea, angina pectorală de repaus sau de emoție, problemele grave de vedere sau boli renale. Nici epilepsia nu va fi trecută cu vederea, deoarece șoferul ar putea avea o criză la volan, ceea ce ar putea duce la o adevărată tragedie.

Urmăriți B1TV.ro și pe