Macron intervine în scandalul provocat de arestarea preşedintelui Nissan: Franţa va căuta să menţină stabilitatea Renault

Macron intervine în scandalul provocat de arestarea preşedintelui Nissan: Franţa va căuta să menţină stabilitatea Renault

Un scandal uriaş a lovit luni piaţa auto din întreaga lume! Preşedintele Renault Nissan Mitsubishi, Carlos Ghosn, a fost arestat la Tokyo sub acuzaţia că ar fi încălcat legea care reglementează instrumentele financiare şi bursa.

Pus în faţa acestui eveniment, Emmanuel Macron a refuzat să comenteze acuzaţiile aduse lui Carlos Ghosn, dar a subliniat că statul francez va face tot posibilul să menţină stabilitatea Renault unde este acţionar.

„Este prea devreme pentru a comenta asupra acuzaţiilor, despre care nu am niciun fel de informaţii”, a declarat Macron reporterilor, în Bruxelles.

„Ca acţionar, oricum, Guvernul francez va urmări cu atenţie stabilitatea alianţei, a grupului Renault, dar şi situaţia angajaţilor, care se bucură de tot sprijinul statului”, a spus Macron.

Statul francez deţine 15% din acţiunile Renault. Compania franceză deţine 43,4% din acţinile Nissan. Acţiunile Renault au înregistrat căderi importante la bursă, după apariţia informaţiilor legate de situaţia lui Ghosn, arată ZF.

Înainte de a fi arestat, Carlos Ghosn era văzut drept omul care a salvat Renault din pragul falimentului.

Ghosn, născut în Brazilia, din părinţi libanezi şi francezi, şi-a început cariera la Michelin în Franţa, trecând la Renault. S-a alăturat companiei Nissan în 1999, după ce Renault a cumpărat un pachet de control şi a devenit CEO al companiei în 2001.

Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit anul trecut cel mai mare producător mondial de automobile cu 10,6 milioane unităţi, mai mult decât Volkswagen şi Toyota.

Ultima oră
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)