Vezi între ce ore e interzisă circulația mașinilor diesel. Locurile unde sunt interzise total

Vezi între ce ore e interzisă circulația mașinilor diesel. Locurile unde sunt interzise total
Foto: autolatest.ro

Mașinile diesel vor fi interzise în centrul Romei, unul dintre cele mai aglometare orașe din Europa. O măsură similară este pregătită și de autoritățile din Germania, informeazăplaytech.ro.

„Roma va interzice prezența mașinilor diesel în centrul orașului începând cu anul 2024”, a anunțat Virginia Raggi, primarul Romei.

Măsura vine în condițiile în care două treimi din cele 1.8 milioane de maşini produse în Italia anul trecut erau diesel.

O măsură similară va fi aplicată și în Milano, unde oficialii au anunțat că vor să interzică total maşinile pe motorină până în anul 2030.

Anterior, un tribunal din Germania a hotărât că în orașe pot fi interzise mașinile care poluează. iar reacțiile au venit imediat. Autoritățile din Hamburg, de exemplu, au anunțat deja că vor începe să implementeze restricții pentru motoarele alimentate cu motorină.

Cât despre București, Primăria intenționează să interzică accesul în centrul orașului a peste 74% din mașini. Este vorba despre automobilele care nu respectă normele de poluare Euro 5 și Euro 6.