ANUNȚ IMPORTANT pentru șoferi: MAȘINILE DIESEL second-hand se VÂND tot mai IEFTIN în România! UE vrea să le INTERZICĂ

ANUNȚ IMPORTANT pentru șoferi: MAȘINILE DIESEL second-hand se VÂND tot mai IEFTIN în România! UE vrea să le INTERZICĂ

Mașinile diesel second-hand aduse din Germania, afectată de scandalul emisiilor poluante se vând tot mai ieftin în România și în alte state din Sud-estul Europei.

Proprietarii germani de autovechicule pe motorină incep sa scape de ele cat mai repede cu putinta inainte de a fi interzise si multe din ele ajung in Romania, pe pietele de masini vechi tinute în câmpuri printre mirosuri de mici si fum de eşapament, scrie clickromania.co.uk.

Valoarea autoturismelor diesel din Germania a scăzut dramatic după ce Volkswagen a dezvăluit că a înșelat în mod sistematic valorile emisiilor si nivelul poluării.

Mai multe state europene, printre care şi România, riscă să fie sancţionate de Comisia Europeană pentru că nu au luat măsuri de reducere a poluării.

Potrivit unor surse citate de Die Welt, Comisia Europeană ar putea reclama la Curtea Europeană de Justiţie statele în care se depăşeşte permanent limita de noxe şi particule ultrafine. Printre cele 9 ţări vizate se numără România, dar şi Germania, Franţa, Italia sau Marea Britanie. Sursele citate de Welt spun că sancţiunile ar putea fi extrem de dure, statele respective riscând chiar să fie puse să limiteze accesul vehiculelelor diesel în marile oraşe.