Mașinile pe GPL au reprezentat 28% din vânzările Dacia în prima jumătate a anului (VIDEO)

Mașinile pe GPL au reprezentat 28% din vânzările Dacia în prima jumătate a anului (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Mateusz Slodkowski

Clientul mărcii Dacia este unul pragmatic, care „își dorește un vehicul util pentru viața lui de zi cu zi”, a spus Damien Laplane, un oficial al constructorului, în contextul în care 28% dintre mașinile vândute de Dacia în primul semestru din 2021 au sistem de alimentare cu GPL, transmite Economica.net.

Mașinile pe GPL sunt pe val: Au reprezentat 28% din vânzările Dacia în primele șase luni ale anului

Damien Laplane, responsabil pentru prestații transversale Dacia, consideră că marca românească din grupul Renault „a democratizat oferta GPL, propunând sub denumirea ECO-G această variantă de alimentare pe toată gama sa de modele cu motoare termice – Logan, Sandero, Sandero Stepway, Duster și Jogger”.

Dacia este singura marcă de pe piață care propune motorizarea mixtă benzină-GPL pe toată gama sa de vehicule echipate cu motoare termice.

Potrivit Dacia, cea mai mare parte a automobilelor care folosesc alimentarea mixtă benzină-GPL sunt echipate cu sisteme instalate de firme specializate, în afara rețelei de dealeri autorizați ai constructorului. Totuși, în ultimii doi ani, GPL a devenit mai mult ca oricând o soluție căutată, iar vânzările de vehicule de acest gen sunt pe val, fiind stimulate de spirala ascendentă a prețurilor la energie și benzină.

Dacă astăzi tot mai mulți constructori propun clienților vehicule echipate din uzină cu motorizări cu alimentare mixtă benzină-GPL, Dacia a mizat pe GPL încă de acum mai bine de zece ani.

În Franța, vânzările s-au majorat de patru ori în primul trimestru din 2021 comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut, respectiv de 15 ori față de primele trei luni din 2019, o creștere datorată în mare parte mărcii Dacia. Practic, în 2020, modelele Dacia au reprezentat peste trei sferturi (78%) din vânzările de vehicule noi echipate cu GPL din Franța.

La nivel mondial, spun oficialii Dacia, „vânzările de modele echipate pe GPL reprezentau deja 20% din livrările Dacia în 2020. Iar în primul semestru din 2021 ele reprezintă 28% din total”.

„Clientul Dacia este pragmatic. El își dorește un vehicul util pentru viața lui de zi cu zi. Datorită motorizării cu alimentare mixtă și celor două rezervoare, oferta pe GPL asigură o autonomie de peste 1.000 km, care ajunge până la 1.300 kilometri în cazul noii Dacia Sandero”, a declarat Damien Laplane.

Ultima oră
23:54 - În stațiunile din sudul litoralului s-ar putea da undă verde la construcția de clădiri cu mai mult de 9 etaje
23:37 - Incendiu în baia unui apartament din Târgoviște. ISU Dâmbovița: Au fost evacuați 15 locatari
23:20 - Cine este Rebeka Daniel, fata de 17 ani care i-a lăsat cu gura căscată pe jurații de la SuperStar (Pro TV)
22:49 - Anca Dumitra, dezvăluiri inedite. Frumoasa actriță din „Las Fierbinți” (Pro TV), despre posibilitatea de a deveni mămică: „Când se vrea, se dorește…” (FOTO)
22:20 - A treia extragere la Loteria Vaccinării. Au fost anunțați câștigătorii premiilor din această săptămână
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament