Mercedes-Benz a pierdut titlul de cel mai mare producător mondial de automobile de lux

Mercedes-Benz a pierdut titlul de cel mai mare producător mondial de automobile de lux
Logo Mercedes / Foto: Pixabay

Grupul Daimler AG a anunțat, vineri, că divizia Mercedes-Benz a reușit să vândă, anul trecut, peste 2 milioane de unități, pierzând titlul global pe segmentul mașinilor de lux pentru prima dată în ultimii 5 ani, transmite DPA și Reuters, citate de către Agerpres.

Mercedes-Benz, pe urmele BMW

În anul 2021, grupul BMW raportase vânzări de peste 2,2 milioane de unități. De asemenea, în 2016, BMW pierduse titlul de cel mai mare producător de autovehicule de lux.

În același timp, Daimler AG a informat că doar brandul Smart a reușit să livreze 38.514 de unități, pe parcursul anului trecut. În același timp, modelul Mercedes-Benz Vans a reușit să vândă 334.210 de vehicule, o apreciere de +2,5% față de anul 2020.

Cea mai semnificativă depreciere al vânzărilor de autovehicule, în 2020, a fost înregistrat în zona Europei (-1,2%), faţă de o scădere de doar -2% în China şi o creştere de +0,4% în SUA, a informat Daimler.

Compania susţine că criza de semiconductori a afectat vânzările aferente anului trecut. Pe plan global, au fost vândute 464.130 de unități marca Mercedes-Benz doar în trimestrul patru din 2021, cu aproape un sfert mai puţine decât în perioada similară din anul 2020.

Tot mai mulți producători auto fac eforturi uriașe pentru a investi în electricitate

Recent, Daimler AG a anunţat că între 2022 şi 2030 va investi peste 40 de miliarde de euro pentru a dezvolta automobile electrice pe baterii. O mișcare asemănătoare cu restul producătorilor de autoturisme, aceștia alocând sume uriașe de bani pentru a electrifica flota. Daimler a precizat că, împreună cu colaboratorii săi, va construi opt noi uzine de baterii, pe măsură ce îşi va majora producţia de autoturisme electrice,şi, de asemenea, va fi pregătit ca până în anul 2030 să fie un producător care va fabrica doar vehicule electrice, lăsând în spate motoarele cu combustie internă.

Daimler AG deţine divizia Mercedes-Benz şi brandul Smart. În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.