Mercedes se confruntă cu probleme uriașe: Numărul concedierilor va fi mult mai mare decât se anticipa și va ajunge la 15.000 de angajați

Mercedes se confruntă cu probleme uriașe: Numărul concedierilor va fi mult mai mare decât se anticipa și va ajunge la 15.000 de angajați
Foto: Pixabay

Contructorul german Mercedes se confruntă cu probleme mai mari decât a prevăzut în planul dur de restructurare întocmit anul trecut și va trebuie să ia măsuri importante.

OANA ROMAN, DEZBRĂCATĂ COMPLET! IMAGINI CU EA ÎN PIELEA GOALĂ! SE VEDE CHIAR ȘI… (GALERIE FOTO NECENZURATĂ)

Dacă în noiembrie compania anunța că va concedia 10.000 de angajați până în 2022, o revizuire a datelor duce numărul celor disponibilizați până la 15.000 de persoane.

În paralel, se fac schimbări și-n gama de modele. Daimler va renunța la unele modele, inclusiv din generația S-Class, dar nu va mai produce nici pick-up-ul X-Class. Acesta a fost lansat în 2017, dar se pare că vânzările au fost sub așteptări. Așa că iese din gamă, tocmai pentru a face loc noilor modele electrice, cele care vor redefini viitorul industriei auto.

Aceste probleme vin în contextul în care Mercedes, la fel ca alți constructori, trebuie să-și regândească strategia. E o perioadă în care producătorii fac tranziția spre electrice și hibride. S-au investit deja miliarde de dolari, dar mai e mult până la amortizarea acestor investiții.

Bilanțul pe 2019 arată că Daimler, companie care deține divizia premium Mercedes Benz, a realizat un profit operaţional de 5,6 miliarde euro, sub așteptări, mai exact cu 50% mai puțin decât 2018. Plus că

Mercedes se confruntă cu acuzații similare celor de la Volkswagen privind testele trucate de la motoarele diesel. Ar fi așteptat, așadar, ca valoarea despăgubirilor acordate să subțieze și mai tare profitul de anul trecut.

Urmăriți B1TV.ro și pe