Noi schimbări pentru șoferii din România. Conducătorii auto vor fi anunțați pe mail când expiră rovinieta  

Noi schimbări pentru șoferii din România. Conducătorii auto vor fi anunțați pe mail când expiră rovinieta   
Foto: Pixabay.com

Șoferii din România se vor bucura de o serie de schimbări în ceea ce privește rovinieta. Măsură vizează persoanele care dețin rovinietă cu o durată de minim 30 de zile, iar atunci când se apropie data de expirare, aceștia vor fi informați prin e-mail.

Executivul a stabilit, printr-un Ordin de Ministru, semnat de ministrul Transporturilor, ca persoanele cărora le expiră rovinieta să fie anunțate prin e-mail cu privire la acest lucru.

Schimbări în ceea ce privește rovinieta. Ce se întâmplă cu șoferii cărora le expiră

Șoferii cărora le expiră rovinieta vor fi anunțați prin email cu privire la faptul că taxa de drum trebuie să fie reînnoită.

„Este, practic, o facilitate pentru acei șoferi uituci pentru a-i ajuta le oferim această facilitate, nu este obligatoriu, dar cei care vor își vor da adresa de e-mail iar noi le vom trimite această notificare anunțându-i că le expiră rovinieta într-o anumită perioadă”, a declarat purtătorul de cuvânt la CNAIR, potrivit Antena 3.

Cum vor fi alertați șoferii cu privire la expirarea rovinietei

Începând din luna aprilie a acestui an, șoferii vor putea cere o notificare cu privire la momentul expirării rovinietei. Această notificare va fi trimisă șoferilor doar în cazul rovinietelor cu o valabilitate mai mare sau egală cu 30 de zile.

Șoferii vor putea alege dacă vor fi notificați cu privire la data la care rovinieta expiră. Anual, sute de conducători auto din România sunt amendați cu sume de la 250 de lei până la 4.500 de lei pentru neplata rovinietei.

Află și cum poți să scapi de amendă dacă ai uitat să plătești rovinieta!

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:10 - Ministrul rus de Finanțe a anunțat că Rusia are nevoie de resurse financiare uriașe pentru „operațiunea militară” din Ucraina
19:04 - Parchetul General, după ce prevederile referitoare la prescripţia răspunderii penale au fost declarate neconstituţionale: Va avea unul dintre cele mai grave efecte, afectând cvasitotalitatea infracţiunilor
18:36 - Bogdan Aurescu, discuții cu omologul polonez despre consolidarea NATO, aderarea Finlandei și Suediei la alianță și despre sprijinul pentru Ucraina
18:28 - Virgil Guran explică declarația despre lăutari și primari: A fost în spirit de glumă, că dacă vii cu discursuri plictisitoare, nu se uită nimeni la tine. Dacă vreți o să vă cânt și dumneavoastră (VIDEO)
18:27 - Alertă falsă cu bombă la o unitate de învăţământ din Bucureşti. Echipele de intervenţie au stabilit că nu există nicio situaţie periculoasă
18:17 - Avantajele și dezavantajele gătitului la cuptorul cu microunde
18:16 - Pericol la 60 km de România! O rachetă de croazieră rusească, deasupra Cernăuţiului!
18:00 - Marea Britanie impune companiilor de petrol și gaze o taxă excepțională după ce facturile la energie au crescut
17:59 - Guru din Hunedoara, cunoscut ca „Adi de la Brad”, arestat preventiv. Este acuzat de privare de libertate și de hărțuire
17:48 - Bogdan Aurescu, la Trilaterala România – Polonia – Turcia. Discuții despre agresiunea rusă, cum poate fi ajutată Ucraina, consolidarea NATO și aderarea Finlandei și Suediei la alianță (FOTO)