Noua generație BMW X1: Versiune electronică și o autonomie de peste 400 de kilometri

Noua generație BMW X1: Versiune electronică și o autonomie de peste 400 de kilometri
BMW X1 va avea versiune 100% electrică. BMW / Pixabay

​BMW a anunțat că SUV-ul X1, care se află deja la a treia generație, va avea în premieră și versiune 100% electrică. La finalul anului, Modelul iX1 va fi produs în Germania, iar autonomia va fi  între 413 și 438 km.

Noul model va fi produs la uzina din Regensburg, care se află în Germania. Astfel că, presa îl prezintă ca rival, printre altele, pentru Tesla Model Y.

Ce spune compania despre nou model

„BMW iX1 xDrive30 este prima maşină electrică cu tracţiune integrală introdusă de brand în segmentul compact premium. Două unităţi de propulsie compacte pe puntea faţă şi spate oferă o putere combinată de 230 kW/313 CP (ţinând cont de efectul boost temporar) şi un cuplu total de 494 Nm. Sistemul electric de tracţiune integrală asigură tracţiune superioară şi stabilitate direcţională în toate situaţiile. BMW iX1 xDrive30 realizează sprintul de la 0 la 100 km/h în 5,7 secunde”, spune compania.

Astfel că, modelul iX1 se alătură pe lista cu modele pentru care BMW a anunțat în utlimii ani lansarea unor versiuni electrice: Seria 4, X3 și Seria 7, conform Hotnews.ro.

Ce rivali are BMW iX1 xDrive30

Prezentat publicului larg în urmă cu aproape doi ani și jumătate, noul model are prețuri începând de la 62.990 de euro, potrivit site-ului local al companiei producatoare.

Tesla Model Y se produce la fabrica companiei din Freemont, California, însă compania fondată de Elon Musk plănuiește să extindă producția în Shanghai în 2021, iar apoi la noua fabrică din Berlin.

În configurația de bază, Model Y combină două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. De asemenea, are o viteza maximă de aproximativ 217 kilometri pe ora.

Noua gamă Model Y cuprinde inclusiv jante pe 19 inch, plafon din sticla, proiectoare cu LED, display central de 15 inch, plus scaune fata si bancheta spate incalzite etc, potrivit 4tuning.ro.

Noul model este disponibil intr-o configuratie Performance, cu un 0 – 100 de kilometri pe ora in 3.7 secunde si o viteza maxima de 241 de kilometri pe ora. Cu mentiunea ca, in cazul de fata, autonomia totala nu mai depaseste 480 de kilometri.

La prezentarea Model Y, Elon Musk a spus că acesta ar putea deveni cel mai vândut model Tesla dintre toate produse până acum.

Urmăriți B1TV.ro și pe