Noul concept Dacia, Manifesto, prezentat la Paris. Un vis pentru camperi dar și perfect pentru drumurile catastrofale din România. Are pat și huse transformabile în saci de dormit

Noul concept Dacia, Manifesto, prezentat la Paris. Un vis pentru camperi dar și perfect pentru drumurile catastrofale din România. Are pat și huse transformabile în saci de dormit
Conceptul Dacia Manifesto Foto: facebook Dacia

Într-un hangar al aeroportului Le Bouget de lângă Paris, Dacia a prezentat noutățile cu care va încerca să atragă atenția publicului la Mondial de l`Auto, expoziție ce se va desfășura în capitala Franței între 17 și 23 octombrie.

Un concept nou atrage atenția: Manifesto; acesta nu va intra în producția de serie, dar va influența filosofia brandului.

Pe site-ul companiei a fost postat un scurt material de prezentare din prototipul dezvăluit azi, în premieră, publicului.

Proprietarii de Dacia: la priză sau pompă?

Dacia intenţionează să continue producția cu motoarele termice atât timp cât se poate ca să-i ajute pe şoferii reticenţi la trecerea la motoare electrice, conform directorului general, Denis Le Vot, citat de Reuters.

Dacia va menţine posibilitatea de a face pasul spre prizele de curent electric până în 2035, când se preconizează că vor fi interzise motoarele pe combustibili fosili în Europa.

Manifesto, noua filosofie a vehiculelor Dacia

Manifesto este un SUV decapotabil ultra-compact, astfel încât pasagerii să se poată conecta cu natura. Acest tovarăș de drum ușor și silențios pune accent pe agilitate și mai puțin pe viteză. Cu acest tip de vehicul poți aproviziona cu ușurință cabanele montane sau ajunge în locuri izolate.” se menionează pe site-ul companiei.

Conform prezentării oficiale, Manifesto nu va fi disponibil pentru vânzare, dar include toate inovațiile Dacia, inclusiv cele existente, care vor fi disponibile în curând pentru toată gama.

„Cu Manifesto, Dacia își reafirmă viziunea privind un vehicul simplu, cool, robust, accesibil și prietenos cu natura.” se adaugă în prezentarea viitorului bolid.

Elemente de noutate

Noul logo este din plastic alb, o premieră în industria auto, iar numele Dacia se regăsește pe mașini la interior și pe portbagaj.

Un alt element, aplicația de conectare a telefonului, My Dacia App, va monitoriza starea de oboseală a șoferului; alături de specialiștii Software Republic, Dacia lucrează la acest sistem care se bazează pe aplicație și pe camera telefonului. Acesta va utiliza inteligența artificială, informațiile de trafic și meteo, dar va analiza și comprtamentul șoferului și va face recomandări pentru pauze.

Noua gândire Dacia vine cu un sistem care transformă mașina într-un mult visat camper, un tip de cutie ce se transformă în pat. Proiectul în dezvoltare, va fi disponibil în curând, la dealeri, conform profit.ro.

Maniofesto, noi funcționalități practice

Noul concept are foarte multe caracterisitici interesante, printre care prezența unui singur far ce poate fi scos și folosit drept lanternă.

Sunt aduse la pachet și caracteristicile off-road: tracțiune integrală, gardă la sol generoasă, roți mari și o caroserie construită pentru a rezista în condiții vitrege.

Conceptul este rezistent la apă, inclusiv interiorul se poate spăla cu jet de apă iar husele scaunelor pot fi detașate și transformate în saci de dormit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)