O mașină cu levitație electromagnetică a fost testată în China: merge plutind la 35 de milimetri deasupra carosabilului

O mașină cu levitație electromagnetică a fost testată în China: merge plutind la 35 de milimetri deasupra carosabilului
Foto: Captură video

O maşină de 2,8 tone a rulat plutind la 35 de milimetri deasupra carosabilului în timpul unor teste ale tehnologiei Maglev (levitaţie electromagnetică) pentru autovehicule, desfăşurate în weekend pe o autostradă din estul Chinei, informează agenţia Xinhua.

Dezvoltată de Universitatea Southwest Jiaotong din Chengdu, maşina a fost realizată prin modificarea unui autovehicul traditional, scrie Antena3.

Mașina va contribui la reducerea consumului de energie

Automobilul a fost dotat cu o rețea de magneți permanenți pentru levitație, iar pe carosabil a fost montată o şină conductoare care a permis maşinii să plutească.

Deng Zigang, profesor în cadrul universității din Chengdu, a spus că dezvoltarea vehiculelor Maglev va reprezenta o prioritate. De asemenea, el și-a exprimat speranța că că această tehnologie va contribui la reducerea consumului de energie şi la creşterea autonomiei maşinilor în viitor.

În aceeași zi a fost efectuat și testul vitezei de 200 km/h. opt mașini, inclusiv cinci vehicule pe bază de energie regenerabilă, au fost testate pe o porţiune de 7,9 kilometri a autostrăzii, la o viteză maximă care s-a apropiat de 230 km/h.

Testele au fost desfăşurate de autorităţile provinciale în domeniul transportului şi au avut ca scop studierea proiectării drumurilor şi a măsurilor de siguranţă pentru deplasarea autovehiculeleor la viteze mari, notează Xinhua.

Urmăriți B1TV.ro și pe