Poliția Rutieră a anunțat soluția pentru „Drumul Morții” (E85/DN2)

Poliția Rutieră a anunțat soluția pentru „Drumul Morții (E85/DN2)
Accident mortal pe E85. Foto: ISU Bacău

Poliția Română și CNAIR au venit cu noi informații despre E85/DN2, cunoscut și sub numele de „Drumul Morții”. Cele două instituții au precizat că tronsonul este prevăzut cu doar o bandă pe sens, de 3,5 metri lățime, plus un acostment de 2,5 metri lățime, desemnat oficial ca bandă pentru opriri de urgență.

Într-un răspuns pentru Libertatea, Poliția a precizat că pe acostament pot circula inclusiv pietonii.

„Pe acostament pot circula pietonii, în lipsa trotuarului, precum și bicicletele și celelalte vehicule fără motor, dacă circulația se poate desfășura fără pericol, însă doar în situația în care pe drumul public nu sunt amenajate benzi sau piste speciale pentru aceste vehicule”, a declarat Poliția Română.

În schimb, nu se explică și de ce este permisă circulația pe respectivul acostament, dacă el nu este destinat rulării autoturismelor, iar folosirea sa crește numărul accidentelor rutiere soldate cu decese.

Soluția anunțată de Poliția Rutieră, pentru E85

Până la construirea Autostrăzii A7, pentru a preveni numărul uriaș de decese, Poliția Rutieră are în vedere montarea „parapetului axial de separare” și modernizarea trecerilor de pietoni.

„De asemenea, se are în vedere implementarea unor măsuri de siguranță a traficului rutier prin modernizarea trecerilor de pietoni amplasate în anumite localități de pe traseul drumului național DN2, precum și prin montarea parapetului axial de separare a sensurilor de mers acolo unde configurația drumului permite acest lucru”, a transmis Poliția.

Ce se întâmplă cu Autostrada Moldovei

De-a lungul timpului, Autostrada Moldovei a fost și este în continuare doar o promisiune. La începutul anului, Ministerul Transporturilor a transmis pentru B1.ro că cel mai probabil, lucrările efective vor debuta în 2022. În prezent, diverse tronsoane se află în faza de proiectare – SF – studiu de fezabilitate și PT – proiect tehnic.

„Varianta realistă este că din 2022 vor începe lucrările la primii kilometri din A7. Lucrările la Ploiești-Buzău, cel mai probabil va începe la începutul anului viitor. În linii mari, inclusiv la Buzău-Focșani, Focșani-Bacău, Bacău-Pașcani se vor putea începe lucrările de execuție, cu mici diferențe”, a declarat secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor, Adrian Covăsnianu, pentru B1.ro.

Ultima oră
07:28 - Liviu Dragnea, atac la adresa lui Dacian Cioloș: „Foarte slab. Nu are toate butoanele la el”. Ce reproșează PSD-ului
07:14 - USR, cu gândul la alegerile anticipate. Cătălin Drulă: „Până la urmă, e corect să ne întoarcem către electorat, dacă nu se poate rezolva criza politică”
23:54 - În stațiunile din sudul litoralului s-ar putea da undă verde la construcția de clădiri cu mai mult de 9 etaje
23:37 - Incendiu în baia unui apartament din Târgoviște. ISU Dâmbovița: Au fost evacuați 15 locatari
23:20 - Cine este Rebeka Daniel, fata de 17 ani care i-a lăsat cu gura căscată pe jurații de la SuperStar (Pro TV)
22:49 - Anca Dumitra, dezvăluiri inedite. Frumoasa actriță din „Las Fierbinți” (Pro TV), despre posibilitatea de a deveni mămică: „Când se vrea, se dorește…” (FOTO)
22:20 - A treia extragere la Loteria Vaccinării. Au fost anunțați câștigătorii premiilor din această săptămână
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)