Polițistul Tavi Perțea a înregistrat un experiment: iese sau nu mustul la etilotest? Află rezultatul ca să știi dacă îți poți pierde sau nu permisul după două pahare

Polițistul Tavi Perțea a înregistrat un experiment: iese sau nu mustul la etilotest? Află rezultatul ca să știi dacă îți poți pierde sau nu permisul după două pahare
Polițistul blogger Tavi Perțea a făcut un experiment pe care l-a înregistrat: a băut must, iar în câteva minute și-a făcut testul.

Printre darurile toamnei de pe masa românilor se numără mustul. Dulce, rubiniu, îl găsești în această perioadă mai peste tot: prin piețe, crame, la tarabele de pe marginea drumurilor din zonele rurale iar cel mai bun este cel din curtea bunicilor sau a prietenilor care s-au adunat ca să culeagă împreuna ciorchini grei.

Combinat cu celelalte bunătăți culinare specifice sezonului, mustul ne farmecă frumoasele momente ale anotimpului. Deși mulți poftesc, se gândesc cu prudență de apreciat că nu și-ar risca permisul auto pentru un moment de degustare.

Apreciatul polițist blogger Tavi Perțea a decis să facă un experiment din solidaritate românească pentru toți șoferii care gândesc responsabil și, în final, le-a transmis rezultatul măsurat de etilotestul din dotarea tuturor agenților rutieri. Experimentul a fost înregistrat și postat pe pagina de youtube pentru a le da o binemeritată veste bună tuturor conducătorilor auto.

„Este unul dintre cele mai pl[cute experimente pe care le fac” a exclamat cu umor, Tavi Perțea în timp ce umplea paharul.

Experimentul s-a realizat pe parcursul a mai multor etape pentru a fi concludent

Polițistul s-a filmat când a cumpărat sticla de must precum și ân diferitelșe etape când a băut jumătate de litru din delicioasa licoare: a măsurat alcoolemia la 10 minute, apoi la jumătate de oră. Rezultatul a fost zero! Minunat experiment, nu? Dar nu s-a încheiat aici.

Omul legii a decis să lase sticla cu must peste noapte pentru a fermenta și a repetat testul a doua zi. Băutura „pișca” foarte vag pe limbă, susține acesta și a repetat degustatul cu aceeași cantitate, două căni de 250 ml; același rezultat l-a obținut și după 20 sau 30 minute, spulberând astfel mitul că mustul ar fermenta în stomac și ar produce alcool. Etilotestul nu a indicat vreo urmă de alcool în aerul expirat.

Urmăriți B1TV.ro și pe