Primăria Capitalei instalează camere inteligente în 19 intersecții „problematice”. Vor fi detectate lipsa centurii, vorbitul la telefon și alte încălări de reguli. Lista intersecțiilor vizate

Primăria Capitalei instalează camere inteligente în 19 intersecții „problematice”. Vor fi detectate lipsa centurii, vorbitul la telefon și alte încălări de reguli. Lista intersecțiilor vizate
Foto simbol: Pixabay

Administrația Străzilor București, instituție aflată în subordinea Primăriei Capitalei, a lansat în licitație publică un contract de 756.000 de lei pentru instalarea a 56 de camere în 19 interesecții considerate „problematice”, astfel încât să le monitorizeze permanent și să livreze date în timp real către Poliție și alte instituții de profil, pentru ca acestea să poată la rândul lor să intervină în timp real atunci când este cazul, transmite Economedia.ro.

Camere inteligente în 19 intersecții „problematice” din Capitală

„Sistem de monitorizare a traficului rutier de tip ANRP (Automatic Number Plate Recognition) pe căile de acces/ieșire în/din Municipiul București și instalarea acestuia la nivelul Municipiului București într-un număr de 19 locații (intersecții), Instalarea în dispeceratul autorității contractante a echipamentelor necesare pentru stocarea imaginilor video și monitorizarea acestora. Instalarea la sediul Autorității Contractante, în cadrul dispeceratului existent, a serverului de management necesar pentru monitorizarea și managementul acestora”, se arată în descrierea licitației.

Camerele vor putea, printre altele, să detecteze vehiculele cu sau fără motor, fața șoferului și a pasagerului din dreapta, respectiv să recunoască plăcuțele de înmatriculare. Mai mult, ele vor fi capabile să depisteze instataneu încălcarea de reguli, inclusiv viteza excesivă, lipsa centurii de siguranță sau vorbitul la telefon. Nu în ultimul rând, ele vor putea să observe fluxul de trafic din punct de vedere statistic (gradul de ocupare, lungimea medie a cozii”.

Dispozitivele vor fi montate pe stâlpii de iluminat sau pe alte structuri, ca, spre exemplu, pasarelele pietonale, și vor transmite non-stop date către serverul central.

Licitația se desfășoară pe 12 decembrie, iar ofertele câștigătoare va fi desemnată în funcție de cel mai bun raport preț/calitate. Montajul trebuie făcut în 30 de zile de la semnarea contractului cu firma câștigătoare.

Unele intersecții din Capitală sunt monitorizate încă din anul 2007, dar datele nu sunt atât de complexe. Aici puteți găsi toate interesecțiile monitorizare.

Lista intersecțiilor monitorizate:

1.             Intersecție Sos Odăii – Sos București Targoviste

2.             Intersecție Sos Odăii – Sos Bucuresti-Ploiești

3.             Intersecție calea ferata – Sos Pipera

4.             Intersectie A3- Str Gherghitei

5.             Intersectie Bd. Dimitrie Pompeiu – Sos Petricani

6.             Intersecție Intr. Andronache – Sos Andronache

7.             Intersecție Sos Andronache -Sos Colentina

8.             Intersectie Sos Fundeni – Aleea Lacului

9.             Intersecție Sos Pantelimon – Str Gara Catelu

10.           Intersectie Bd Theodor Pallady – Str. Drumul intre Tarlale

11.           Intersecție bd Unirii- Str Nicolae Teclu

12.           Intersecție Sos Olteniței – Str Cheile Turzii

13.           Intersectie Sos Berceni – DNCB

14.           Intersecție Sos Giurgiului – Str Căruței

15.           Intersecție Bd. Măgurele – Str. Santimbru

16.           Intersecție Sos Alexandriei – Str Aliman

17.           Intersecție Prelungirea Ghencea DNCB

18.           Intersecție DNCB – Bd luliu Maniu

19.           Intersecție DNCB – Sos Chitilei.

Urmăriți B1TV.ro și pe