RAR verifică mașinile provenite de pe piața externă. În România nu a ajuns niciun autovehicul din SUA marca Volkswagen

RAR verifică mașinile provenite de pe piața externă. În România nu a ajuns niciun autovehicul din SUA marca Volkswagen
Foto: rarom.ro

Mașinile provenite de pe piața externă au fost verificate de către Registrul Auto Român (RAR), care a constatat că în România nu a ajuns niciun autovehicul din SUA marca Volkswagen, produs în perioada 2008 – 2015. Cotroalele au fost începute în urma scandalul provocat de corectitudinea testelor privind emisiile poluante pentru trei modele Volkswagen.

„În România, constructorul nu poate să zică că îndeplinește (standardele de noxe n.r.) pentru că trebuie să vină la autoritate să îi confirme că le îndeplinește. Dacă ar fi venit mașini din SUA acestea ar fi trebuit să facă testul dinamic la RAR, care este obligatoriu. Acolo se remăsoară mașina. Degeaba avea trecut în acte un nivel de noxe pentru că aici s-a remăsurat. La testul dinamic asta se face, se face măsurătoarea de noxe”, au precizat reprezentanții RAR, relatează Agerpres.

De asemenea, reprezentanții RAR au precizat că în SUA fiecare constructor își face propriile măsurători, astfel că doar un control de la stat poate dovedi dacă ele au fost reale sau nu.
Potrivit statisticii Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, în primele luni ale acestui an, au fost înmatriculate 49.486 de autovehicule noi și second-hand marca Volkswagen.

Volkswagen, cel mai mare producător auto, a cerut dealerilor din SUA să oprească vânzarea unor modele diesel fabricat în 2015, după ce autoritățile de reglementare din SUA au acuzat compania germană de instalarea unor sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare. Declinul acțiunilor Volkswagen a continuat marți, în urma extinderii investigațiilor în Asia și Europa. (Detalii AICI)