Renault a deschis o uzină în Algeria, unde va începe asamblarea noului model Symbol

Renault a deschis o uzină în Algeria, unde va începe asamblarea noului model Symbol
Foto: pageshalal.fr

Renault a deschis în Algeria o uzină cu o capacitate de producție de 25.000 vehicule pe an. Aici va începe asamblarea noului model Renault Symbol peste câteva zile, potrivit unui comunicat transmis luni de grupul francez.

Fabrica are o linie de producţie cu o capacitate de 25.000 de vehicule pe an, grupul francez luând în calcul extinderea la 75.000 de unităţi pe an în următoarea perioadă.

Renault va produce noul model Symbol în Algeria, maşină care este deja apreciată în această ţară datorită preţului scăzut şi a echipamentului de calitate. De asemenea, Renault Symbol va fi primul autoturism din Algeria echipat cu sistem de navigare GPS, se arată în comunicatul emis de grup.

La inaugurarea uzinei, amplasată în regiunea Oran, au fost prezenţi preşedintele Renault, Carlos Ghosn, premierul Algeriei, Abdelmalek Sellal, precum şi mai mulţi miniştri francezi şi algerieni.

Construcţia fabricii din Algeria a început în luna septembrie a anului trecut.

Uzina Renault Algérie Production are în prezent 350 de angajaţi, unii dintre aceştia urmând cursuri de specializare în uzinele grupului Renault-Nissan, inclusiv în România.

Algeria este a doua mare piaţă din Africa pentru Renault, cu peste 300.000 de maşini vândute în 2013. La finalul lunii septembrie, Renault avea o cotă de piaţă de peste 25% în Algeria.