Renault inventează mașina "low cost" de 2.500 de euro

Renault inventează mașina "low cost" de 2.500 de euro
Foto: 2space.net

Gerard Detourbet, șeful proiectului Entry de la Renault, responsabil de dezvoltarea modelelor Logan, Sandero și Duster va crea o mașină “low cost”, care va costa 2.500 de euro, care va fi de două ori mai ieftină decât o Dacia Logan, notează La Tribune.

Automobilele vor fi de mici dimensiuni, cu dotări simplificate, care nu vor avea legătură cu proiectele încercate anterior împreună cu constructorul indian Bajaj. Dar, există posibilitatea ca noile lucrări să cuprindă idei preluate din proiectul respeectiv.

Potrivit sursei precizate, mașina va avea ca țintă piețele din țările sărace, dar va putea să aibă succes chiar și în Europa. Proiectul lui Detourbet nu va avea legătură cu platforma Dacia.

De cealaltă parte, potrivit planurilor companiei, modelele Logan și Sandero vor fi reînoite la sfârșitul lui 2012-începutul lui 2013.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:28 - Eugen Tomac: Provocările sunt uriașe pentru NATO. Se discută intens despre nevoia de a consolida Alianța și de a spori resursele pentru înarmare (VIDEO)
23:25 - Șefului adjunct al armatei ucrainene susține că Rusia ar putea invada vestul Ucrainei dinspre Belarus
23:12 - Russell Crowe va juca rolul principal în filmul Exorcistul Papei după o poveste reală
23:06 - Cazurile de COVID-19 de la Wimbledon agită apele în tenis. O jucătoare franceză spune că la Roland Garros au existat îmbolnăviri, dar nu au fost dezvăluite: „E o înțelegere tacită”
22:59 - Drama unei românce aflate în Italia: Femeia și-a pierdut viața după ce a fost lovită de oglinda unei mașini
22:43 - O şoferiţă din Bucureşti a blocat timp de o oră şi jumătate circulaţia pe linia de tramvai 5. Avea de făcut niște cumpărături
22:37 - Daniel Vasile: Întreg Parlamentul știa că legea pentru eliminarea pensiilor speciale va fi declarată neconstituțională. Partidele din coaliție, într-o campanie electorală continuă (VIDEO)
22:32 - Delia Matache, dezvăluiri inedite despre primii bani pe care i-a câștigat din cariera sa muzicală. Ce avere impresionantă are artista
22:12 - Woody Allen regizează un nou film dar i-a spus lui Alec Baldwin că s-ar putea ca acesta să fie ultimul
22:06 - Turcia a acceptat să susțină aderarea Finlandei și Suediei la NATO. Erdogan s-a angajat să retragă vetoul care bloca intrarea celor două state în cea mai puternică alianță din istorie