Rolls-Royce a prezentat primul său model electric. Mașina va fi disponibilă pe piaţă la sfârșitul anului 2023

Rolls-Royce a prezentat primul său model electric. Mașina va fi disponibilă pe piaţă la sfârșitul anului 2023
Foto: Rolls Royce/ Facebook

Rolls-Royce va deveni electric. Compania a anunţat că va lansa prima mașină electrică peste doi ani.

De asemenea, producătorul de automobile de lux Rolls-Royce va ajunge să producă numai automobile electrice până în 2030

“Spectre” va fi primul model complet electric conceput de Rolls Royce. Modelul electric urmează să parcurgă 2,5 milioane de km pe patru continente.

„Ceea ce vedeți astăzi în imagini nu este un prototip. Este adevăratul model, dar este camuflat în mod special, din motive întemeiate, pentru că dorim să inducem o oarecare stare de nerăbdare cu clienții noștri din întreaga lume.”, a spus Torsten Müller-Ötvös, directorul general Rolls-Royce.

„Până atunci, Rolls-Royce nu va mai fi implicat în producerea sau vânzarea de produse cu motoare cu ardere internă”, a adăugat Muller-Otvos.

Compania a dezvăluit doar că va utiliza platforma ‘Architecture of Luxury’, folosită pentru modelele Phantom și Cullinan.

Noul Spectre va fi lansat pe piaţă în toamna anului 2023. Reprezentanţii Rolls Royce spun că maşina electrică va da startul unei noi generații pentru companie, iar prețul său va reflecta acest lucru, potrivit stirileprotv.ro.

În primele trei luni din acest an, Rolls Royce a avut cel mai bun trimestru de vânzări din istoria sa, 1.380 de mașini, mai ales datorită SUV-ului Cullinan, al cărui preţ de pornire este de 335.000 de dolari.

Tags: